Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzése után a versenybírók beidézték Lewis Hamiltont és Logan Sargeantet, amiért a Mercedes brit pilótája feltartotta a Williams amerikai versenyzőjét. Végül Hamilton figyelmeztetést és pénzbírságot kapott érte.

A csúszással indult második dzsiddai gyakorlás elején több feltartás is történt, a leglátványosabban Lewis Hamilton akadályozta Logan Sargeantet. Az amerikainak a gyors reakcióidejére is szüksége volt, hogy elkerülje az ütközést a 10-es kanyarban. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még a második szabadedzés ideje alatt jelezte, hogy mindkét versenyzőnek jelenése lesz a versenyfelügyelőknél a leintés után.

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj 2024, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton mindkét csütörtöki szabadedzésen a nyolcadik helyen végzett
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

Végül csütörtökön este az FIA hivatalos dokumentumot adott ki, amelyből kiderült, hogy az edzés hajrájában műszaki hibával is küzdő 

Hamilton hivatalos figyelmeztetést, valamint 15 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 14:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 18 órától jön az időmérő edzés, az 50 körös futamra pedig szombaton este, szintén magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek