Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Red Bull Forma–1-es csapatának szexbotrányba keveredett csapatfőnöke, Christian Horner a Red Bull GmbH vezérigazgatója szeretne lenni. A thaiföldi többségi tulajdonos ebben a törekvésében a hírek szerint támogatja Hornert, aki cserébe a honfitárs Alexander Albon leigazolását ígérte.

Nem csendesül Christian Horner csapatfőnök zaklatási botránya, amely február elején azért robbant ki, mert nem megfelelő viselkedést tanúsított egy női kollégájával szemben, ami után belső vizsgálatot indítottak az energiaitalosok. A Red Bull GmbH elutasította a vádló panaszát, így Hornert még a Bahreini Nagydíj hétvégéje előtt felmentették a szexuális zaklatás vádja alól, a Red Bull pedig felfüggesztette a női alkalmazottját. Ezt követően egy névtelen e-mailben kiszivárogtatták a Horner által küldött üzeneteket, és felvetődött, hogy a Red Bullon belül valaki(k)nek érdekében áll eltávolítani őt. A múlt hét végén a Hornert korábban megvádló nő fellebbezett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), a napokban pedig újabb hír látott napvilágot a csapatfőnökkel kapcsolatban: a Bild szerint Christian Horner a Red Bull GmbH vezérigazgatója szeretne lenni.

Chistian Horner, Red Bull
Chistian Horner F1-es csapatfőnökből a teljes Red Bull vezére lehet
Fotó: ANGELA WEISS / AFP

A thaiföldi többségi tulajdonos és Horner kölcsönösen segít egymásnak

Dietrich Mateschitz halála óta hatalmi harc folyik a Red Bull konszern osztrák (Mark Mateschitz a részvények 49 százalékát birtokolja) és thaiföldi (Chalerm Yoovidhya 51 százalékot birtokol) tulajdonosai között. A hírek szerint Christian Hornert a thaiföldiek támogatják, állítólag nekik köszönhető, hogy megtarthatta a pozícióját. A Bild úgy értesült, hogy 

Yoovidhya Horner azon törekvését is támogatja, hogy ő legyen a Red Bull GmbH új vezérigazgatója. 

A szervezetnek jelenleg három vezetője van a különböző részlegekben: Oliver Mintzlaff a sport-, Franz Watzlawick az értékesítési-, Alexander Kirchmayr pedig a pénzügyi részleget vezeti – az ő helyükre kerülhetne Horner, aki ebben az esetben távozna az F1-es csapatfőnöki posztról.

A német médium szerint Horner azért számíthat Yoovidhya támogatására, mert cserébe megígérte neki, hogy

 a brit-thai Alexander Albon visszakerülne a Red Bullhoz 2025-től.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek