Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc és Lewis Hamilton is a legrosszabbkor hibázott, így mindketten hátrébb zártak a vártnál. A kvalifikáció után mindketten értékelték a történteket.

Pénteken szenvedett az autójával Lewis Hamilton, de a harmadik szabadedzésen egy tizeden belül zárt a gyakorlás győzteséhez képest, így előrelépést lehetett várni tőle. Az időmérőn ezzel szemben már a Q2-ben kiesett, így miközben csapattársa, George Russell hetedik lett, Hamilton csupán a 11. helyről rajtolhat. Így jó esély van arra is, hogy a brit karrierje során először fordul elő, hogy sorozatban 6 futamon nem zár a top 5-ben.

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Lewis Hamilton
Hamilton csupán a 11. helyről indulhat
Fotó: Paul Crock / AFP

„Minden jónak tűnt az FP3-ban, és furcsa is volt, mert nem igazán értettük, miért vagyunk egy szinten a riválisokkal. De az időmérő ehhez képest ellentmondásosan sikerült, ami nagyon összezavar – mondta Hamilton, aki a szelet találta meg, mint a kudarca egyik oka. – 

Délután itt megélénkül a szél. Ugyanez volt az FP2-n, miután az FP1-hez képest erősebb szélben az autó sokkal instabilabb lett. 

Ma reggel enyhe volt a szél, aztán amint feltámadt, egy kevésbé stabil lett az autó. [...] George-nak úgy tűnik, jobban fekszik az idei kocsi, zsinórban három kvalifikáción győzött le. Én csak 

próbálom a víz felett tartani a fejem, és továbbra is folytatni, ráébredve, hogy ez sokkal rosszabb is lehet."

Leclerc már az általa megnyert harmadik edzésen tudta, hogy baj van

A szabadedzések alapján Charles Leclerc volt az időmérő legnagyobb esélyese, de a Q3-beli utolsó körében hibázott, így csupán ötödikként zárt. A Ferrari monacói pilótája elmondta, hogy hiába nyerte meg a harmadik szabadedzést, már akkor is gondja volt az autóval, ez eredményezte a hibáját is.

Már a harmadik szabadedzésen éreztem, hogy nem igazán jó az autó, 

de bíztam benne, hogy az időmérőn újra rendben lesz. Nem így történt. Az autó elejével szenvedtem az első két szektorban, az utolsó körömben pedig agresszívebb próbáltam lenni, és a végén az autó hátulját vesztettem el. Nem volt ez egy tiszta időmérő, nem éreztem jól magam az autóban" – nyilatkozta Leclerc a helyszínen dolgozó újságíróknak, és hozzátette, hogy szerinte a versenyen még kevésbé lesz esélye a Ferrarinak a Red Bull ellen, de szeretnék a lehető legtöbb pontot összegyűjteni.

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Charles Leclerc
Leclerc nem szerezte még meg a Ferrari 250. pole-ját
Fotó: WILLIAM WEST / AFP

Az Ausztrál Nagydíj 58 körös futamára vasárnap, magyar idő szerint 5 órától kerül majd sor.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek