Vágólapra másolva!
Egy vezető Forma-1-es szaklap megkérdezte az olvasóit, hogy mit gondolnak Max Verstappen hangzatos nyilatkozatairól. Nos, a holland aligha örül, ha eljut hozzá a hír.

A Forma-1 világát immár több mint egy hónapja lázban tartja, a Red Bull válsága, ami egyre nyilvánvalóbban egy szimpla hatalmi harc a csapatfőnök, Christian Horner és az anyavállalat tanácsadója, Helmut Marko, illetve a mögöttük álló tulajdonosi körök között. A brit csapatfőnököt a többségi thaiföldi tulajok támogatják, míg Marko az európai főnökök bizalmát élvezi.

Utóbbihoz húz a háromszoros világbajnok, Max Verstappen is, aki hol nyíltabban, hol burkoltabban, de többször is jelezte már, ha Markónak mennie kell, helyette is kereshetnek másik pilótát. A Mercedes állítólag szívesen is látná a szezon végén távozó Lewis Hamilton helyén.

Max Verstappen, Helmut Marko
Max Verstappen Helmut Marko nélkül valóban nem maradna a Red Bullnál?
Fotó: AFP 

De tényleg valóban otthagyná a világ legjobb, a Forma-1-et évek óta uraló csapatát a holland? Nos, a Racingnews 365 oldal, pontosan ezt kérdezte meg az olvasóitól, akik közül 3000-en válaszoltak a kérdésre. És nagy többségük, több mint 57 százalékuk szerint Verstappen szimplán csak blöfföl, esze ágában sincs átülni egy másik csapatba.

Valamivel több mint 18 százalék szerint gondolja csak komolyan, hogy beváltja fenyegetését, ha a pályáját a kezdetektől egyengető 80 éves tanácsadót eltávolítják a csapattól (Marko hivatalosan nem a Red Bull Racing, hanem a Red Bull GmbH alkalmazottja). A maradék 24 százalék szerint még korai ezen lamentálni.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.