Vágólapra másolva!
Egyelőre kellemes, de annál nagyobb gonddal kel szembenéznie a Ferrarinak. Az olasz istálló a következő szezonra elküldi a csapattól Carlos Sainzt, akinek a helyét a brit Lewis Hamilton veszi majd át, de a szaúdi hétvége után újabb nem várt problémával kell szembenéznie a Scuderiának.

Carlos Sainz vakbélgyulladása után a mindössze 18 éves Oliver Bearman ült be a Ferrariba, aki szenzációsan teljesített, a futamon négy helyet lépett előre Szaúd-Arábiában, amivel első versenyén rögtön értékes világbajnoki pontokat szerzett.

Lewis Hamilton érkezik Charles Leclerc mellé, így a szupertehetséges Oliver Bearmannek is helyet kell találni jövőre
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

A brit versenyző helyzete érdekes, mert Sainz távozása után hiába szabadul fel egy ülés az olaszoknál, azt minimum két évre megkapja Lewis Hamilton, aki már 39 éves, a másik ülés pedig egyelőre egyértelműen Charles Leclerc-é, akiről nem akarnak lemondani az olaszok.

„Ollie Bearman debütálása szenzációsan sikerült a Ferrarival. Így vezetni egy olyan pályán, amilyen a dzsiddai, szinte nulla felkészüléssel, az egészen kivételes. Időnként teljesen olyan szinten vezetett, mint Charles Leclerc" – hüledezett a fiatal pilóta debütálásán Helmut Marko, a rivális Red Bull tanácsadója.

„Inkább megvették a drága Hamiltont, miközben Leclerc-nek hosszú szerződése van, Bearman pedig igazi szupertehetség. Ha én lennék Fred Vasseur, azonnal keresnék egy ülést Bearmannek egy másik csapatnál, például a Haasnál. Most többet kell rá költeniük, hogy fejlődjön” – mondta Marko, ugyanis a csapatok per pillanat nincsenek rászorulva, hogy milliókért ültessenek pilótákat az autókba.