Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az RB20-as bemutatóján elárulta, az ellene folyó vizsgálat kétségkívül zavart okoz a csapatnál, ám szerinte egységesek, és továbbra is gőzerővel készülnek a 2024-es szezonra.

A Milton Keynes-i székhelyű csapat szezonindító eseményén jelen volt a csapatfőnök, Christian Horner is, aki ellen a saját csapata vizsgálódik, nem megfelelő viselkedése miatt. Emiatt az elmúlt hetekben beindultak a találgatások Horner jövőjével kapcsolatban. A botrány kirobbanása óta most először nyilatkozott az 50 éves brit szakember, elmondása szerint pedig nem jött jókor az ügy, ám az egész csapat teljes mértékben az előttünk álló bajnokságra koncentrál, és reményét fejezte ki, hogy sorozatban harmadszor is sikerül számukra a duplázás.

Red Bull, Christian Horner, Max Verstappen, Sergio Perez
A Red Bullnál nincs hatalmi harc Verstappen szerint
Fotó: AFP / AFP

Verstappen szerint nincsenek hatalmi harcok a Red Bullnál

Az üggyel kapcsolatban a háromszoros világbajnok Max Verstappen is nyilatkozott a médiának, köztük a RacingNews365-nek, amelyben cáfolta, hogy hatalmi harcok állnának csapaton belül.

Ugyanazt tudom elmondani, mint mindig. Nem tudom, ki szeret ilyesmiket írni, de számomra Christian ugyanolyan, mint volt"

A holland pilóta arra is kitért, hogy csapaton belül mennyire érzi zavarónak Horner-ügyét.

"A magam részéről csak a saját teljesítményemre koncentrálok, hogy felkészüljek és fitt legyek a versenyekre. Ráadásul az életem nem csak a Forma-1-ről szól. Amikor otthon vagyok, inkább nem gondolok túl sokat az F1-re a tervezett edzéseimen kívül. A háttérben sok olyan dolgon dolgozom, amelyekkel a jövőben szeretnék foglalkozni, szóval nincs időm pletykákkal foglalkozni” – mondta Verstappen.

A csapat mexikói pilótája, Sergio Perez is elmondta a véleményét, elmondása szerint pedig az egész alakulat csak az előttünk álló szezonra fókuszál.

"Csak versenyezni szeretnénk és azt akarjuk, hogy az egész csapat együtt maradjon, mert sikeresek voltunk eddig. Ideális lesz, ha az egész csapatot egyben tudjuk tartani, és ha csak a versenyzésre tudunk koncentrálni. Nyilván van néhány dolog most a csapat háza táján, de a legfontosabb az, hogy csapatként együtt maradjunk. Ez a fő cél. Christian pedig kulcsfontosságú szerepet tölt be ennél a csapatnál" – vette védelmébe a Red Bull csapatfőnökét a mexikói versenyző.