Fernando Alonso kiakadt, értetlenül áll a helyzet előtt

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Fernando Alonso Aston Martin Aramco Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit
Fernando Alonso gőzerővel készül az új idényre
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint egész egyszerűen nem fair, hogy a Forma-1-es versenyzők mindössze másfél napon át készülhetnek a pályán a 2024-es szezonra. A spanyol szerint nincs még egy ilyen sportág, ahol ilyen kevés idő jut a felkészülésre.

Fernando Alonso: nincs még egy olyan sportág a világon, ahol ilyen keveset gyakorolhatnak

A Forma-1-ben ezúttal is egyetlen háromnapos tesztet tartanak az új idény kezdete előtt: a bahreini gyakorlást szerdától péntekig tartják Bahreinben, ez pedig azt jelenti, hogy minden versenyzőnek jobbára másfél napnyi gyakorlás jut - írja az F1vilag.

Aston Martin, Fernando Alonso, Lance Stroll
Fernando Alonso nem elégedett
Fotó: AFP/Jim Watson 

Fernando Alonso szerint sokkal jobb megoldás lenne, ha négynapos tesztet rendeznének, illetve, ha két autóval dolgozhatnának a csapatok. A spanyol úgy látja, nincs még egy olyan sportág a világon, ahol ilyen keveset gyakorolhatnak a résztvevők.

„Nagyon korlátozott lehetőségeink vannak a tesztelésre Bahreinben, egész télen ezen gondolkodtam, hogy mennyire unfair az, hogy másfél napunk van felkészülni egy világbajnokságra” — mondta a kétszeres világbajnok. 

Nincs még egy ilyen sportág a világon…”

Miért nem lehet négy napot tesztelni? 

Hozzátette egyszerűen nem érti, miért nem mennek el négy napra Bahreinbe, ami két-két napot jelenthetne minden versenyzőnek.”

Ha három napra megyünk — ami nem páros szám —, nem lehet fair módon felosztani a versenyzők között. És azt sem értem, miért nem megyünk két autóval.”