Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája megszólalt Lewis Hamilton érkezésével kapcsolatban. A hétszeres világbajnok brit pilóta 2025-ben csatlakozik a Ferrarihoz, ahol a spanyol helyét foglalja majd el.

A Ferrari kedden mutatta be 2024-es autóját, ennek kapcsán először beszélt a nyilvánosság előtt a spanyol és természetesen Hamiltonról is kérdezték.

auto-prix Horizontal
Lewis Hamilton váltja majd Carlos Sainzt 2025-ben a Ferrarinál
Fotó: AFP/Nelson Almeida 

„Nyilvánvalóan meglepett a dolog, hogy mindenki mást is a Forma-1 világában. Szerintem mindenki meglepődött a történteken, erre senki sem számított. Ami engem illet, annyit talán elmondhatok, hogy kicsit hamarabb tudtam meg a dolgot, mint a többség, volt egy kis időm felkészülni a dologra. Azóta eltelt pár hét, így készülhettem a bemutatóra, az új szezonra. Volt időm levonni a következtetéseket, és rákészülni a 2024-es idényre” – mondta Sainz, aki kiemelte, hogy pályafutása legfontosabb évei állnak előtte, így szeretné jól megfontolni, hol folytatja majd.

Korábban úgy gondoltam, jó lenne ,ég az első futam előtt bebiztosítani a jövőmet, de a forgatókönyv megváltozott, így hosszabb lesz a folyamat

 – mondta Sainz, aki meghallgatja az ajánlatokat, de szeretné, ha a menedzsmentje levenné a terheket a válláról, hogy ő a legjobban kezdhesse majd az utolsó szezonját a Ferrarival.