A Hamilton által kitúrt pilóta úgy érzi, nem kell bizonyítania senkinek

Carlos Sainz az utolsó szezonját kezdi a Ferrarinál
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz Jr., a Forma–1-es Ferrari istálló spanyol pilótája nem érzi úgy, hogy idén bármit is bizonyítania kellene az olasz csapattól való szezon végi távozása miatt.

Sainz az utolsó szezonját kezdi a Ferrarinál

A spanyol pilóta az idény végén távozik a Ferraritól, mivel a következő szezontól a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc partnere. A brit pilótának a szerződtetése után Sainz elismerte, hogy meglepte a hír, így a Toro Rosso, a Renault, a McLaren és a Ferrari után a spanyol az ötödik Forma-1-es csapatát keresi majd.

Sainz még nem mérte fel teljes mértékben a választási lehetőségeit, bár a neve gyakran szóba kerül a Stake F1-es csapatnál, hiszen könnyen lehet, hogy az Audi 2026-tól teljes egészében átveszi a Stake F1 Team néven futó alakulatot, márpedig Sainz édesapja januárban megnyerte a Dakar-ralit egy Audival.

Carlos Sainz a legendás raliversenyző
Fotó: AFP

Idősebb Sainz elárulta, családon belül bizony gyakran szóba kerül az Audi, és szerinte lesznek a jövőben egyeztetések a németek és a fia között.

"Mindannyian tudjuk, hogy a Forma-1 egy különleges világ, én pedig nagyon tisztelem az Audit. Az én szememben csak idő kérdése, mire sikeresek lesznek az F1-ben. 

Nincs varázsgömböm, de abban a pillanatban, amikor az Audi eldöntötte, hogy csatlakozik az F1-hez, rengeteg tiszteletet váltott ki belőlem. Természetesen lesz értelme Carlos kapcsán arról beszélni, mire lehet képes az Audi, annál is inkább, mert én magam is tagja vagyok az Audi családjának

 – mondta a spanyol ralilegenda.

Sainz úgy érzi, nincs mit bizonyítania

„Őszintén szólva nincs szükségem egy szezonra ahhoz, hogy bizonyítsak vagy megmutassam bárkinek, mire vagyok képes” – idézi Sainzt a RacingNews365. "Úgy gondolom, hogy a Forma-1-ben eltöltött kilenc évem alatt, és különösen az elmúlt három év alatt, amikor egy olyan topcsapatnál voltam, mint a Ferrari, már mindenki többé-kevésbé látta, hogy mire vagyok képes. Ez egy új év, egy új lehetőség, és remélhetőleg egy jobb autó, nagyobb teljesítménnyel, ami lehetővé teszi, hogy egy kicsit jobban csillogjunk a versenyeken, mint tavaly, amikor egy kicsit többet küzdöttünk” – folytatta a spanyol pilóta.

Carlos Sainz az utolsó szezonját kezdi a Ferrarinál
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Egy jobb versenyautóval jobb versenyeket, jobb stratégiákat, jobb gumikezelést és jobb előzéseket tudunk csinálni, mert tavaly meg kellett védenem a pozíciómat, és sok jó védekezést csináltam, de nem elég jó előzéseket. Alig várom, hogy lássam, mit tudunk kihozni az autóból idén” – tette hozzá Carlos Sainz Jr., aki az előző szezonban az egyetlen pilóta volt, akinek sikerült Forma-1-es futamot nyernie a Red Bull dominanciája mellett.