Lance Stroll elárulta, nem csak a csuklója tört el a biciklibalesetben

F1 Grand Prix Of The Netherlands 1 auto cars championships dutch fia formula formula 1 gp grand holland motorsport motorsports netherlands one prix racing sports world Aston Martin Aramco Formula 1 Grand Prix Lance Stroll drivers parade The Netherlands Za
Lance Stroll nagyon várja már az új idényt
Vágólapra másolva!
Lance Stroll két héttel súlyos kerékpáros balesete után már nem csak ott volt a bahreini nagydíj időmérőjén, hanem remekül is szerepelt. Pedig volt baja bőven.

Az Aston Martin 24 éves kanadai versenyzője remekül vezetve a nyolcadik rajtkockát csípte el a vasárnapi nagydíjra. Ez igen szép teljesítmény annak fényében, hogy éppen szombaton két hete esett óriásit biciklizés közben és eltörte a csuklóját.

A Racingnews365-nek nyilatkozva az időmérő után elmondta, hogy nem csak a csuklója tört el a balesetben.

"Fájdalmaim vannak, alig két hete, hogy eltört a csuklóm. Az ovosok rendbe tettek, és tulajdonképpen jól vagyok. A fájdalom elviselhető, örülök, hogy itt lehetek, hálás vagyok nekik. Pedig a balesetem után sem a kezemet nem tudtam mozgatni, sem járni nem tudtam, ugyanis a jobb nagylábujjam is eltört. Mi tagadás, elég távolinak látszott a fény az alagút végén" - mondta Stroll.

Lance Stroll a futamon sem szeretne szégyent vallani Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A kanadai tehát tíz nappal azt követően, hogy kiengedték a kórházból, már kiválóan teljesített. És ugyan pénteken még érződött, hogy nem százszázalékos, szombaton már a tavalyi Strollt láthattuk.

"Körről körr jobban érzem magam, egyre inkább megbízok ismét a testemben, valamint a kezem képességeiben. Kimaradt három nap tesztelés, meg kellett szoknom az új beállításokat, ami egy kis időt vett igénybe, de a kvalifikáció végére már úgy éreztem, hogy egész jó ritmusban vagyok.

A kanadai persze továbbra is fájdalomcsillapítókat szed, de álltja, a fájdalom egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményét.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj magyar idő szerint 16 órakor kezdődik, az Origo a szokott módon szöveges élő közvetítésben követi az eseményeket.