Evakuálni kellett az imolai F1-es pályát a heves esőzések miatt

Horizontal
fFans sits umder the rain for the start of the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola on April 24, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olaszországi Emilia Romagna tartományt is sújtó heves esőzések szinte áradást okoztak az imolai Forma-1-es pályán, amit a hatóságok javaslatára ki kellett üríteni.

Napok óta szakad az eső egész Olaszországban, így a középső, Emilia Romagna tartományban is, ahol péntektől vasárnapig rendezik a régió nevét viselő nagydíjat. A keddi újabb heves zivatarok hatására a hatóságok elrendelték a legendás Forma-1-es pálya kiürítését, nem is annyira az ott dolgozók és a technika biztonsága miatt, sokkal inkább puszta elővigyázatosságból.

Az Emilia Romagna Nagydíjat május 21-én vasárnap rendezik, de csütörtökön már megérkeznek a csapatok a pályára, pénteken pedig a tervek szerint már szabadedzéseket rendeznek. Az időjárási előrejelzések szerint ugyan csillapodni fog az esőzések hevessége, de szinte biztos, hogy a csapadék a versenyhétvégén is főszerepet fog játszani.

Jelenle ilyen viszonyok vannak Emilia Romagna tartomány egyes részein: