Az 1996-os F1-es világbajnok sem feltétlenül rúgta volna ki a versenyigazgatót

Forma-1, Michael Masi
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: FIA Race Director Michael Masi looks on as a press conference is held outside the paddock after for the F1 Grand Prix of Australia was cancelled at Melbourne Grand Prix Circuit on March 13, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Damon Hill is kétségbe vonja az FIA azon döntésének helyességét, hogy menesztette a Forma-1 versenyigazgatóját. Az 1996-os világbajnok szerint a reformok elegendőek kellettek volna legyenek.

Korábban több pilóta, valamint Max Verstappen és Christian Horner, a Red Bull világbajnoka és csapatfőnöke is kiállt Michael Masi, a Forma-1 nemrég leváltott versenyigazgatója mellett. Hozzájuk csatlakozott most Damon Hill, aki szerint az FIA által eszközölt változtatások elegendőnek kellett volna bizonyuljanak ahhoz, hogy Masi maradhasson, ám azt is el tudja fogadni, hogy a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon történtek miatt sokan nem nézték volna jó szemmel, ha továbbra is ő tölti be a versenyigazazói pozíciót.

Akár maradhatott is volna? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

1996 világbajnoka a Beyond the Grid podcastban fejtette ki a véleményét. „Szükségszerű volt feláldozni őt? Sajnálom a fickót. Pilóták mondták róla, hogy jó munkát végzett nehéz körülmények között.

– ecsetelte Masi helyzetét.

„Nem azt mondom, hogy helyes volt, ami történt, de szerintem a szezon során világosan láthattuk, hogy zavar volt a döntéshozatalban, néhány csapatfőnök pedig nyomást gyakorolt. És természetesen az is közrejátszott, hogy ezeket a párbeszédeket lejátszották a televízióban" – utalt a tavalyi szezontól a közvetítésekbe is beemelt, versenyigazgató és csapatok között zajló párbeszédekre, amelyeket az idei évtől korlátoznak.

Hill a versenyigazgatói pozíció reformjára célozva úgy véli, ha ezeket meglépte az FIA, nem kellett volna szükségszerűen elküldenie Masit.

„Ha ezt rendbehozzák, akkor nem vagyok benne biztos, hogy el kellett küldeni Michaelt. Ugyanakkor azt is mondhatjuk, hogy azért, amilyen szerepet játszott a történtekben, ellentmondásos lett volna a pozíciójában hagyni. Nem volt boldog lezárása ez a tavalyi évnek, sok szempontból sem."