A vizsgálattal fenyegetett győztes semmit sem ért

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull, Charles Leclerc, Ferrari, Szingapúri Nagydíj 2022, futam
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 on lap one during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images,)
Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíjon nagy csatát vívott a győzelemért Pérez és Leclerc. Előbbi úgy érzi, ez volt a legjobb teljesítménye a Red Bullnál, utóbbi az elrontott rajtot kárhoztatja.

Pályafutása negyedik győzelmét egy roppant izgalmas versenyen szerezte meg Sergio Pérez Szingapúrban. Mivel a bajnoki cím favoritja, Max Verstappen csak a mezőny közepéről indulhatott és nem zárkózott előre, Pérez és Charles Leclerc között dőlt el a győzelem sorsa.

Kezdetben magabiztosan őrizte az 1. helyet a rajtnál élre ugró mexikói pilóta, de az utolsó biztonsági autós fázist követően hosszú körökön át a nyakában loholt Leclerc, miközben a motorjával sem volt minden rendben. Egy megcsúszás után a ferraris lemaradt róla és végül több mint 7 másodperccel mögötte ért célba – a különbségnek azért van jelentősége, mert Pérez a biztonsági autó mögött szabályt sérthetett és vizsgálat alá vonják a sportfelügyelők, így az utólagos időbüntetés réme fenyegeti.

Pérez menekül Leclerc elől Forrás: Getty Images,/GETTY IMAGES/Clive Mason

– értékelt. – Kontrolláltam a versenyt, bár a gumik melegen tartása nehéz volt." A feltételezett kihágásról nem tudott részleteket mondani. „Fogalmam sincs, a csapat szólt, hogy vizsgálat zajlik, és hogy növelnem kell az előnyöm."

Az első rajtkocka hasznát eltékozló Leclerc szűkszavúan nyilatkozott. „Végig keményen nyomtam. A rossz rajt miatt lépéshátrányba kerültem, onnantól nagyon nehéz volt a futam – nyilatkozta. – Kipörögtek a kerekek."

A dobogó alsó fokára Carlos Sainz állt fel a másik Ferrarival. „A vizes pályán nem éreztem a ritmust. Nem tudtam támadni az első két helyezettet, mert többet kínlódtam a kocsi farával – ismerte el a pilóta, akinek a pozíciójára a kicsúszása előtt Lewis Hamilton is veszélyt jelentett. – Mivel hiányzott a kellő extra bizalom ilyen körülmények között, meg kellett elégednem a 3. hellyel. Ami jó, hogy nem hibáztam és célba értem."