Wolff ismét megszólalt Hamilton esetleges visszavonulásáról

Forma-1, Belga Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton puts on a coat on the starting grid as the start of the race in postponed due to rainy weather, before the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 29, 2021. (Photo by JOHN THYS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff továbbra is csak reméli, hogy Lewis Hamilton nem vonul vissza a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon történtek hatására. A Mercedes csapatfőnöke elmondta, ha mégis így történne, az szerinte kinek a hibája lenne.

Az FIA a héten bejelentette, hogy elkezdte a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj végén történtek kivizsgálását, ami nagyban befolyásolhatja Lewis Hamilton jövőjét is. A hétszeres világbajnok, ahogy a szezonzáró óta semmit, úgy ezt a fejleményt sem kommentálta semmilyen formában, azaz továbbra is hallgat. Toto Wolff viszont 50. születésnapja után nyilatkozott a Kronen Zeitungnak, és ismét csak reményét fejezte ki aziránt, hogy pilótája a 2022-es szezonban is ott lesz a rajtrácson.

Wolff január 12-én töltötte be az 50-et Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez egy valódi rémálom – kommentálta Wolff azt, hogy betöltötte az ötödik X-et. – Ötven évesen az ember hivatalosan is felnőtt lesz, már túl van a féltávon. Ez rosszul érint. Komolyabbá és bölcsebbé kellene válnom. Ezért is alkalmazom a saját számításaimat, és megpróbálva kikerülni az ötös számot, a feleségemmel a negyvenkilenc plusz egyedik születésnapomat ünnepeltük."

Wolff elmondta, hogy a jelenben él, és a feleségének, illetve a fiának köszönhetően boldog, de ezzel együtt soha nem fogja tudni elfelejteni, hogy Hamilton elbukta a tavalyi világbajnoki címet- Szerinte ezért kizárólag a Forma-1 versenyigazgatója a hibás. Nem a Mercedes, nem Hamilton, kizárólag a versenyigazgató.

Ezt nehéz megérteni, és mindig velünk lesz, még ha Max Verstappen a szezon egészét nézve meg is érdemli a világbajnoki címet. Azon a napon viszont az egyikük jobb volt a másiknál, és nem ő nyert." - mondja a sérdődött Wolff.

A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor nem akarja a tavaly történteket magával vinni az idei évre, mondván képes elkülöníteni a kettőt, és miután levonták a következtetéseiket, a pályán akarnak visszavágni. A Hamilton jövőjére vonatkozó kérdést viszont ő sem kerülhette meg, amire ismét csak annyit tudott mondani, hogy reméli, a hétszeres világbajnok nem vonul vissza, ha pedig mégis, az a Forma-1 hibája.

Hamilton továbbra sem nyilatkozik vagy szólal meg a közösségi médiában Forrás: AFP/John Thys

„Mindegy, hogy milyen akadályokat görgettek elé, egész életében tisztában volt vele, hogy a pályán kell válaszolnia. Elképesztően nehéz neki, míg megérti, hogy mi helyes és mi nem. Ez időbe telik. Igazán remélem, hogy újra látjuk őt, ő a sportágunk legfontosabb tagja.

Hamilton döntése nagyban függhet attól - legalábbis ezzel zsarolhatja a szervezetet -, hogy az FIA vizsgálata milyen eredményre jut, és a szövetség leváltja-e Michael Masit. Utóbbiról hivatalos információ egyelőre nincs, de az ausztrál szakember neve nem szerepel az FIA idei szervezeti listáján.