Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíj után megvédte az FIA munkatársainak döntéseit a szövetség elnöke, Jean Todt. A francia sportdiplomata viszont azt ígérte, hogy felülvizsgálják a szabályokat.

A versenyzők és a szurkolók is elégedetlenül távoztak a múlt hétvégén megrendezett Belga Nagydíj helyszínéről, sokan bírálták az FIA F1-es versenyigazgatóját és az F1 jogtulajdonosát is azért, mert több órás késéssel, de hivatalosan megrendezték a versenyt, de az autók mindössze néhány kört teljesítettek, azt is csak a biztonsági autó mögött.

A versenyzők a biztonsági autó mögött is csak néhány kört tettek meg Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek

Michael Masi, az F1 versenyigazgatója és Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója már megvédte a döntést, és kedden Jean Todt, az FIA elnöke is megszólalt az ügyben, a francia sportdiplomata is hangsúlyozta, hogy volt egy olyan időszak, amikor úgy tűnt, javulhat az időjárás, de az végül tovább romlott.

a pilóták, sportbírók, valamint a bátor szurkolók számára, akik hosszú órákig vártak az esőben, és akiket nagyon sajnálok. Ebben az összes érdekelt is egyetért” – áll a közleményben, ami az FIA elnökének Twitter-oldalán jelent meg.

Todt felidézte, hogy a sportfelügyelők éltek a Nemzetközi Sportkódexben rögzített lehetőségükkel, és leállították a visszaszámlálást annak érdekében, hogy időt nyerjenek és nagyobb esélye legyen annak, hogy végül meg tudják rendezni a versenyt, de a futamot végül a biztonsági autó mögött töltött körök után sem tudták elindítani.

– szögezte le Todt, aki köszönetet mondott az FIA, a helyi autósport-szövetség és az önkéntesek munkájáért. A sportvezető változásokat is ígért, de konkrétumokat egyelőre nem említett.

Todt megvédte a Belga Nagydíj döntéshozóit Forrás: AFP/Christian Bruna

„Az FIA a Forma-1-gyel és a csapatokkal közösen alaposan áttekinti a szabályokat, hogy kiderüljön, milyen tanulságokat lehet levonni, és miket lehet fejleszteni a jövőre nézve. A következtetések és a pontok kiosztásának kérdése is napirendre került az F1 Commission következő találkozóján, október 5-én.”