Alonsónak még mindig vannak fájdalmai a kerékpáros balesettől

Forma-1, Fernando Alonso, Alpine, Spanyol Nagydíj 2021, szombat
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team. Spanish Grand Prix, Saturday 8th May 2021. Barcelona, Spain.
Vágólapra másolva!
A szezon előtti biciklibaleset néhány utóhatása megszűnt, de van, ami még fáj neki, ez azonban eddig sem akadályozta a vezetésben. Bevallotta, hogy amikor újra kerékpárra ült, kicsit félt.

Nem mondhatni, hogy Fernando Alonso a legszebb napjait idézve tért volna vissza a Forma-1-be. Csúcsformájában valószínűleg simán Esteban Ocon fölé kerekedne az Alpine-nál, egyelőre azonban mind az időmérős párharcban, mind a szerzett pontok számában hátrányban van vele szemben.

A küzdőszellem megvan, de ő maga is elismerte, hogy az első versenyeken a visszaszokás mellett például olyan váratlan problémával szembesült, hogy nem tudott a legprecízebben bemanőverezni a kerékcseréhez. Az F1-től két évig távol lévő spanyolnak további akadályt jelentett egy szezon előtti, február eleji kerékpáros bukás, amiben eltört az állkapcsa, elvesztette néhány fogát, megsérült a térde és a válla is.

Alonso a Spanyol Nagydíjon Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Hazai versenye, a Spanyol Nagydíj hetén elárulta, egyes utóhatások egészen idáig gyötörték, és némelyektől még mindig nem szabadult meg. „Jól halad a [felépülés]. Nem kerülöm a témát, és nincs is hatása a vezetésemre, de természetesen szokott fájni a szám, például a hőmérséklet és a légnyomás változásától – nyilatkozta a Marcának. – Emiatt máshogy eszek, máshogy kell elkészíteni az ételeimet."

„Megütöttem a vállam és a térdem is, ami nem igényelt műtétet, de gyógytornát igén."

„Idáig előfordult, de nem akadályozott meg a kemény fékezésben vagy a kormányzásban. Éppen ezért nem beszéltem róla. Már majdnem 100%-os vagyok."

Alonso a pályán Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Alonso elismerte, hogy amikor újra kerékpárra ülhetett, kicsit izgult, de azóta visszaszokott és nem fél az edzés ezen formájától.

„A baleset után egy kábé hónappal pattantam újra nyeregbe, Bahreinben a tesztelésen. Fura volt, nagyon fújt a szél. Kicsit féltem, de pár kilométer után mindent megszoktam" – mondta.