Vágólapra másolva!
Noha az autók technikai részleteit tekintve a szokottnál kevesebb a változás, az F1-es csapatok a festésükkel így is okozhatnak meglepetést. A Mercedes jövő hét keddi bemutatója előtt igyekezett fokozni a várakozást egy kis ízelítővel.

A McLaren, az Alpha Tauri, a Red Bull és az Alfa Romeo után március 2-án az Alpine és a Mercedes is leleplezi idei versenygépét. Az A521-es és a W12-es érkezése a szokottnál talán valamivel kisebb izgatottságot vált ki az emberekből amiatt, hogy az idei évre a befagyasztott szabályok miatt nincs annyi változtatás az autókon, a két csapat festése azonban így is szolgáltathat beszédtémát.

Egy kis ízelítő a W12-es festéséból

A Mercedes tavaly, a júliusra halasztott szezonnyitó előtt váltott megszokott ezüst színezéséről feketére, hogy így is felhívja a figyelmet a rasszizmus elleni harcra. A világbajnok istálló már korábban jelezte, hogy 2021-re is megtartja a fekete festést, a W12-es bemutatója előtt három nappal közzétett render tanúsága szerint ugyanakkor

valamivel kevesebb lesz a fekete az autón, a motorborítás hátsó része és az úgynevezett cápauszony ugyanis világosszürke fényezést kap, miközben a légbeömlő utáni rész továbbra is vörös lesz az Ineos miatt.

A képen természetesen nem a W12-es látható, hanem csak egy, a tavalyi autó alakjára hasonlító vázlat, a festésen kívül másról tehát még véletlenül sem árult el semmit a csapat.

Az Alpine már bemutatott egy átmeneti megoldást, de a végleges változat nem ez Forrás: Groupe Renault

Lewis Hamilton 2021-es munkaeszköze mellett Fernando Alonso autója is debütálni fog jövő héten kedden, online bemutató keretében, és bár a korábban egy átmeneti festést már leleplező franciák egyelőre semmit nem mutattak meg a végleges dizájnból, az autó festésén közreműködő egyik grafikus a Twitteren azt írta: „nem akartok lemaradni ennek az autónak a bemutatójáról. Elképesztően elfogult vagyok, de ez lesz a legjobban kinéző festés az idei rajtrácson" – írta.