Vágólapra másolva!
Sokatmondó videófelvételeken nézhetjük meg, min ment keresztül Toto Wolff és Christian Horner az Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében. A Mercedes csapatfőnöke hol hisztérikusan kiabált a versenyigazgatóval, hol dermedten figyelte, ahogy Lewis Hamilton elbukja a világbajnoki címet.

Más-más okból, de Toto Wolff és Christian Horner számára is borzasztóan nehéz volt az Abu-dzabi Nagydíj utolsó köre. A Mercedes csapatfőnöke alig akart hinni a szemének, amikor az utolsó előtti körben a versenyigazgató megengedte a Lewis Hamilton mögötti lekörözötteknek, hogy visszavegyék a körüket, és ezzel eltüntette a hétszeres világbajnok és Max Verstappen között addig kacsázó öt autót, míg a Red Bull vezetője természetesen örült ennek, de hasonlóan kemény perceket élt át.

Wolff reakciói az utolsó körben

Mivel mindkettejüket követte egy-egy kamera, illetve a Red Bull bokszfalán ülő Hornert valójában egy rögzített kamera vette szemből az egész verseny alatt, utólag mi is átélhetjük azt a stresszt, amit ők. Természetesen nagyon eltérően reagáltak a történtekre. Wolff azt sem tudta, hogy kétségbeeséségben Michael Masi versenyigazgatónak rádiózzon arról, hogy miért szúrt így ki Hamiltonnal, vagy inkább a körmét rágja idegességében a pilótájának szurkolva, aki az utolsó körben megpróbálta visszaverni Verstappen támadásait.

A felvétel onnan mutatja Wolffot, hogy Hamilton és Verstappen az újraindításnál ráfordul a célegyenesre, majd a teljes utolsó körön át követhetjük az agonizálást egészen odáig, hogy Verstappen megnyeri a versenyt. Külön érdemes figyelni a pillanatot, amikor Verstappen az ötös kanyarban elment Hamilton mellett. Az addig csendben szenvedő csapatfőnök ezt látva őrjöngésbe kezd, majd felveszi a fülest és azt üvölti Masinak, hogy „nem, nem Michael, ez nagyon nincs rendben!”

Horner és az utolsó kör

Horner esetében az osztott képernyőnek köszönhetően könnyebb követni, hogy éppen mire reagál. Hozzá közvetlenül Verstappen utolsó körös mindent eldöntő előzése előtt "ülhetünk be", és szintén a leintés utánig nézhetjük, hogy az egyik pillanatban örül, a másikban pedig már aggódva nézi a monitort, látva, hogy a pozíciót veszítő Hamilton visszatámad. Végül pedig jön a felszabadult öröm.