Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel nem próbálja meg jobb színben feltüntetni a Ferrari tragikusan gyenge idei szereplését. A négyszeres világbajnok úgy érzi, csak azt kapják, amit megérdemelnek.

Miután az elmúlt két versenyen a Ferrari még csak pontot sem szerzett, ráadásul a motorüzemmódokra vonatkozó új szabállyal sem tudott közelebb kerülni az élmezőnyhöz, nehéz elképzelni, hogy a vörösök az idei szezonban önerőből képesek lesznek olyan eredményt elérni, amivel elégedettek lesznek. A szezon végén távozó Sebastian Vettel szerint jelenleg nem is nagyon tudnak mást tenni, mint leszegett fejjel menni előre, ugyanis csak maguknak köszönhetik, hogy ilyen mélyre süllyedtek.

Vettel nem a balszerencsét okolja a csapat rossz szerepléséért Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

Az Olasz Nagydíjat fékhiba miatt feladni kénytelen négyszeres világbajnok úgy véli, hogy bár szenvednek, el kell fogadniuk, hogy a Monzában történteknek nincs köze a balszerencséhez, és azt is, hogy egy ideig még nem fog javulni a helyzet. „Hozzá van nőve a testemhez, úgyhogy normális esetben fent kell lennie, de most talán egy kicsit az ellenkezője a helyzet” – válaszolta arra a kérdésre, nehéz-e továbbra is emelt fővel viselni a kudarcokat.

Ez kemény, és nem én vagyok az egyetlen, aki szenved."

Vettel szerint az egyetlen dolog, amivel foglalkozniuk kell, hogy még a szezon vége előtt előbbrelépjenek. „Jelenleg az egész csapat számára nagyon nehéz a helyzet, de most ebben a helyzetben vagyunk, és mindent meg kell tennünk, hogy méltó módon fejezhessük be az évet. Még mindig sok futam áll előttünk, és továbbra is sok mindent meg kell értenünk, úgyhogy lesz munka bőven. Most erre kell koncentrálnunk."

Az idei autó előrelépés a tavalyihoz képest, de nem akkora, mint azt szerették volna Forrás: Getty Images,/2020 Getty Images/Mark Thompson

Az eddig is egyértelmű volt, hogy a Ferrari idei motorja mérföldekkel gyengébb a tavalyinál, a rossz teljesítményt tehát nagyban ennek köszönhetik. Felmerült azonban, hogy a tavalyi erőforrás elfedte az autó néhány gyengeségét, amit a gyengébb változat az idén már nem rejthet el.

Vettel szavaiból az szűrhető le, hogy az autóval sem tartanak ott, mint szeretnének.

„Ez egy nehéz kérdés. Az idei autónak nyilvánvalóan a tavalyi modell az alapja. Megpróbáltunk tenni egy lépést előre, a lehető legnagyobb lépést.

– utalt arra, hogy nem a motor az egyetlen gyenge lánccszem. – Az autó a tavalyin alapszik, előrelépést jelent, noha mindannyian szerettük volna, ha ez a lépés nagyobb. De erre voltunk képesek, a jelenlegi a legtöbb, amit kihozhatunk a helyzetből."