Vágólapra másolva!
A Red Bull humoros képet osztott meg a közösségi médiában, melynek keretében felsorolta azokat a személyeket, akik ajándékot, illetve akik virgácsot érdemelnek ebben az évben. Utóbbi kategóriában saját magukat és az ellenfeleket sem kímélték.

Ahogyan néhány pilóta, úgy az F1-es csapatok is megemlékeztek valamilyen módon a karácsonyról a közösségi médiában. Idén minden bizonnyal a Red Bull csalt leginkább mosolyt a rajongók arcára, hiszen az energiaitalosok olyan listát készítettek, melyen felsorolták, hogy szerintük kik játszottak pozitív, illetve negatív szerepet ebben az évben. Max Verstappen és Lewis Hamilton neve ugyanakkor mindkét oldalon felbukkan.

Idén a Red Bull emlékezett meg a legkreatívabb módon a karácsonyról az F1-es csapatok közül

A milton keynes-iek Twitter-oldalán közzétett képen egy mikulás látható, hiszen az angolszász hagyományok szerint karácsonykor a télapó hozza az ajándékokat. Ezt leszámítva viszont az ottani szokások nem különböznek a hazai tradícióktól, vagyis azok, akik rossz fát tettek a tűzre, virgácsot kapnak.

A Red Bull mikulásának kezében lévő lista tulajdonképpen ezt hivatott ábrázolni. A bal oldalon azok kaptak helyet, akik pozitív emlékekkel ajándékozták meg a bikásokat.

A két idei pilótának, Verstappennek és Alexander Albonnak a második silverstone-i futamon aratott győzelméért, illetve pályafutása első dobogójáért jár ajándék. Hozzá kell tenni, hogy előbbi Abu-Dzabiban is nyert, utóbbi pedig Mugello után Bahreinben is felállhatott a pódiumra. A szintén a Red Bull kötelékébe tartozó Alpha Tauri színeiben szereplő Pierre Gasly pedig élete első diadaláért érdemel elismerést.

Rajtuk kívül a szerelőket is „díjazták”, akik a Magyar Nagydíj rajtja előtt sikeresen megjavították a holland versenyző által összetört autót. Emellett a gyárban dolgozókat is elismerték, oda a saját szlogenjükre utalva annyit írtak, hogy szárnyakat adnak az istállónak. A pályák közül a saját tulajdonukban lévő Red Bull Ringet dicsérték meg, hiszen júliusban hosszas várakozás után Spielbergben indult el a szezon.

Ugyanakkor nem mehettek el mások teljesítménye mellett sem. Hamiltonnak például szintén helye van a felsorolásban, hiszen idén szerezte meg pályafutása hetedik világbajnoki címét, amivel beállította Michael Schumacher rekordját.

Dr. Ian Robertset és Alan van der Merwét, az F1 főorvosát, illetve mentősofőrjét szintén nem lehetett kihagyni, hiszen Bahreinben jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Romain Grosjean viszonylag ép bőrrel megússza horrorisztikus balesetét.

A másik oldalon saját magukat és az ellenfelet sem kímélték. Verstappen például azért szerepel másodszor is a listán, mert rádión keresztül rendszeresen káromkodik. Ez persze messze nem csak rá igaz a mezőnyből, de talán neki kellett a legtöbbet magyarázkodnia emiatt. A szigorú Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szintén virgácsot érdemel, magyarázatként csupán annyi szerepel, hogy „csakúgy”.

Hamilton mindkét oldalon szerepel a listán Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A riválisok közül elsőként a Racing Pointnak, pontosabban a „Tracing Pointnak” (angolul a „tracing” többek között másolást jelent) osztották ki a „jutalmat”, akik lényegében a tavalyi Mercedesszel versenyeztek az idei szezonban. Toto Wolffnak, a brackley-iek csapatfőnökének pedig az ebben az ügyben játszott aktív szerepéért jár a büntetés.

Verstappenhez hasonlóan Hamilton neve is kétszer tűnik fel, hiszen a Red Bullnál nem felejtették el, hogy az idénynyitón kilökte a győzelemért hajtó Albont.

A Ferrari azért szúrt szemet az energiaitalosoknak, mert nem hosszabbították meg az egykori Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel szerződését. A listát maga a 2020-as év zárja, az indoklás már nem látszik, de minden bizonnyal a koronavírus és a járvány által okozott nehézségek miatt említették meg.