Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel arra számít, hogy nehéz feladat lesz gyorsan megismerni jövő évi autóját és csapatát, és készül arra is, hogy a rekordhosszú szezont össze kell hangolnia a magánéletével.

Több pilótának is változást hoz a jövő év eleje a Forma-1-ben, közülük az egyik legismertebb Sebastian Vettel, aki hat szezon után távozik a Ferraritól és az olasz istálló helyett az angliai Racing Pointnál folytatja a pályafutását, ami a következő szezontól Aston Martin néven versenyez a világbajnokságban.

Jövőre már nem a Ferrari színeit képviseli Forrás: Racing Point F1 Team

Vettel és a vele egy cipőben járó versenyzőtársai, például Carlos Sainz, Daniel Ricciardo vagy Fernando Alonso mindössze másfél napnyi tesztelésre számíthat új csapatánál, ezért a felkészülésüket nagyrészt elméletben, a gyár falain belül, szimulátoron kell megalapozniuk.

– utalt Vettel az új csapatra és az autó sajátosságaira, beleértve a különböző beállítások kezelését. – Január és február során fejest ugrok a projektbe, hogy biztosan megértsek mindent, még mielőtt elkezdődik a versenyzés – ígérte. – Próbálok majd hozzájárulni és jobbá tenni a dolgokat.”

A német pilóta sokáig gondolkodott a jövőjén, mielőtt elfogadta Lawrence Stroll ajánlatát, többször is hangsúlyozta, hogy a helyes döntést szeretné meghozni. Végül arra jutott, hogy folytatja a versenyzést, és arra is felkészül, hogy a következő szezon rekordhosszúnak tűnik, 23 versenyt terveznek abban az esetben, ha egyik sem esik ki a menetrendből.

Vettel az idei Ferrarival nem tudott megbarátkozni Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Amikor úgy döntöttem, hogy folytatom, figyelembe vettem azt is, hogy hol tartok az életemben és a családommal, a gyermekeimmel, és azt is, hogy nyilvánvalóan fel kell készülnöm arra, hogy időt kell távol töltenem az otthonomtól. Meggyőződésem, hogy elég jól tudom kombinálni ezt a két dolgot” – nyilatkozta Imolában.

Vettel 33 éves, 2007 óta versenyez a Forma-1-ben, korábban a BMW Sauber, a Toro Rosso és a Red Bull pilótája is volt, az energiaitalos csapattal négy világbajnoki címet nyert, de ezt a Ferrarinál nem tudta megismételni. A koronavírus idején, még az idei szezon kezdete előtt a Ferrari csapatfőnöke jelezte neki, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, ezért vált jövőre istállót.