Vágólapra másolva!
Az F1-es pilóták többsége karácsonykor is adott életjelet a közösségi médiában, de akadt olyan pilóta, akit még a megosztott családi fotókon sem lehetett látni. Így ünnepeltek a mezőny tagjai.

Karácsonykor még az F1-es mezőny is lelassít, de a pilóták nagy többsége valamilyen formában hallatott magáról az ünnepi napok során. Lewis Hamilton például Adele egyik slágerét hallgatta (vagy játszotta zongorán), ami alá egyik kutyája, Roscoe vokálozott, de a brit pilóta posztolt videót családi táncról, téli sportolásról is.

Csapattársa, Valtteri Bottas nem jelentkezett személyesen, viszont a Mercedes kiadott egy mókás videót, amiben Valtteri és Bottas válaszol rajongók kérdéseire. Egyebek mellett választ kaphatunk a kínzó kérdésre, hogy a finn pilóta életben tudna-e maradni zabkása vagy kávé nélkül.

Sebastian Vettel természetesen továbbra is kerüli a közösségi médiát, de az egyik rajongói Twitter-oldalon feltűnt egy kézi rajz, amit állítólag a német pilóta készített karácsony apropóján. Charles Leclerc eltűnt az internetről, de ezúttal felmentést kap, mert december 23-án jelentették be a Ferrarival, hogy 2024 végéig meghosszabbították az együttműködésüket.

Max Verstappen stratégia mentén posztolt a közösségi médiában: a Twitteren édesapjával és testvéreivel közös fotókat osztott meg, az Instagramon pedig a barátnőjével közös képet jelentetett meg. Alexander Albon szintén digitális detoxikációt tart, de a Red Bull helyette is kiadott egy önfeledt karácsonyi videót, amelyben ő is szerepel.

A McLarennél ezúttal is Lando Norris volt aktívabb, nem is ő lenne, ha nem egy geggel kívánt volna boldog karácsonyt. Carlos Sainznak most csak egy reklámposztra futotta, amelyben ajándékötlettel szolgált azoknak, akik 24-én még nem tudták, hogy mivel lepjék meg szeretteiket.

Daniel Ricciardo lement a térképről, karácsonykor nem üzent, de előtte kitett egy hangulatos képet az édesapjával. Újdonsült csapattársát a Renault rögtön befogta dolgozni: karácsonykor kezdődött a francia Top Gear új évada, amelyben a francia versenyző is feltűnt új uniformisában. A csapattól elküldött Nico Hülkenberg közben szintén kutyás videóval kívánt boldog karácsonyt, bár egyáltalán nem követendő módon ezt vezetés közben tette.

Feleségével közös fotóval köszöntötte szurkolóit Romain Grosjean, Kevin Magnussen pedig Hülkenberghez hasonlóan az autóban, énekelve örökítette meg magát.

Kedvesével közös képet osztott meg Pierre Gasly is, boldog karácsonyt kívánva. Csapattársa, Danyiil Kvjat viszont messze elkerülte a közösségi médiát, még párja, Kelly Piquet családi fotóin sem látható, ellentétben kislányával és apósjelöltjével, Nelson Piquet-vel

Két kisgyermek mellett Sergio Pérez sem törte össze magát, de egy digitális üdvözlőkártyát kitett azért a Twitter-csatornájára, Lance Stroll viszont egyáltalán nem posztolt semmit.

Pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, de már Kimi Räikkönen sem maradhat ki a sorból: feleségével és gyermekeivel a sípályáról köszöntötte a követőit. Antonio Giovinazzi egy Abu-Dzabiban készített, Mikulás-sapkás képet posztolt.

View this post on Instagram

Merry Christmas from Räikkönen family!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

A leglazább poszt képzeletbeli díjára George Russell is esélyes lenne, ő a földön heverészve várta a „nagyembert”, vagyis a Mikulást. Újdonsült csapattársa, Nicholas Latifi közös családi fotóval küldött üdvözletet.

View this post on Instagram

A post shared by Nicholas Latifi (@nicholaslatifi) on