Vágólapra másolva!
A Ferrari mindkét versenyzője úgy véli, hogy csiszolniuk kell még az autójuk beállításait, hogy szombattól felvehessék a küzdelmet az igen erősnek tűnő Mercedesekkel.

Listavezetőként érkezett Monzába, az Olasz Nagydíj helyszínére Sebastian Vettel, de könnyen lehet, hogy pont a Ferrari hazai pályáján egyenlít Lewis Hamilton, sőt, Valtteri Bottas tempója alapján az sem kizárt, hogy a Mercedes mindkét fronton előnybe is kerül. A Scuderiánál tudták előre, hogy a Mercedes erős lesz, de még nem tettek le a hétvégi sikerről.

A változékony körülmények közepette megrendezett első szabadedzésen a Ferrarik alaposan lemaradtak Hamiltontól, délután Vettel már meg tudta közelíteni világbajnoki ellenfelét, de annak ellenére is a Mercedes tűnik a favoritnak, hogy nem tudni, a Ferrari milyen üzemmódban járatta a motorját. A négyszeres világbajnok szerint van még mit javítani az autó viselkedésén.

Vettel a hétvégén az olaszok színeit viseli - galéria! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nincs még meg az önbizalmam, amit elvárok és amire szükségem van itt. Akad néhány dolog, ami jobb is lehetne, például az autó balansza, a stabilitása és a fékezések, itt nagyon fontos, hogy az ember magabiztos legyen, mert az alacsony leszorítóerő miatt meg kell bízni az autóban, amikor bedobjuk a kanyarba. Még nem tartunk ott, ahol lehetne, de holnap kicsit jobbak leszünk.”

A múlt hétvégén, Spában a Ferrari a vártnál jobban szerepelt, Monzában viszont egyelőre kijön a Mercedes erőfölénye. „Nyilvánvaló, hogy nagyon erősek itt – kommentálta Vettel a Mercedes eredményét. – Ez egy motorpálya, a teljesítmény az egyik erősségük volt az elmúlt néhány év során. Mindig gyorsak voltak, amikor kimentek a pályára, de erre számítottunk is.”

Csalóka a kép, a Mercedes jár előrébb - galéria! Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Bár az előző versenyhétvégék edzésein meg tudta szorongatni csapattársát, Kimi Räikkönen ezúttal elmaradt Vetteltől, és elismerte, hogy nem volt könnyű dolga. „Elég nehézkesnek éreztem az autót, ma nem volt a lehető legkönnyebb vezetni. Amint elvégezzük a szokásos feladatainkat, és javítunk a dolgokon, biztosan könnyebb lesz vezetni, és holnap sokat fogunk javulni – nyilatkozta a finn.

Räikkönen a Sky Sportsnak elárulta, az autó balanszával elégedetlen, és egyelőre nem tulajdonít nagy jelentőséget a köridőknek. „Az idők olyanok, amilyenek, nem tudjuk, hogy a többiek mivel foglalkoznak. Nekem nem volt ma könnyű dolgom” – mondta a 2007-es világbajnok, aki délután hatalmasat ugratott a rázóköveken, és a kavicságyat is megjárta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!