Vágólapra másolva!
Nincs még magyarázata az Orosz Nagydíjon tapasztalt problémáira, de szerinte a következő futamig megtalálják az okát annak, hogy miért csúszott le a dobogóról Szocsiban.

Mindössze a 4. helyet érte el Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Orosz Nagydíjon, amit csapattársa, Valtteri Bottas nyert meg, és a két Ferrari is versenyképesebbnek bizonyult nála. Hamilton 36 másodperces hátránnyal ért célba, bár Toto Wolff gyorsan rámutatott, hogy a háromszoros világbajnok a végén már nem sietett, hiszen nem tudta volna utolérni a dobogósokat.

Hamilton a futam után elismerte, hogy nincs azonnali magyarázata a küszködésre, de azt ígérte, hogy a héten utánanéz a történteknek, és még a Spanyol Nagydíj előtt megpróbál megoldást találni. Azt mondta, „elméletei” vannak arról, hogy az autó miért viselkedett az időmérőn és a versenyen a várakozásaitól eltérően, és ötletei is vannak a megoldásra.

Hamiltont egy ponton arra is figyelmeztették, hogy tartson elég nagy távolságot a mögötte haladó Max Verstappenhez képest Forrás: AFP/Alexander Nemenov

„Az 5. körtől kezdve lassítanom kellett, és tartani a 4. helyet – emlékeztetett. – Sok beállítást le kellett tekerni, és a magas hőmérsékletek miatt a motorom egyik hengere is kihagyott. Már az elején látszott, hogy a 4. leszek – mondta, és rámutatott, már szombaton látszott, hogy nem elég gyors.

Noha Bottas megnyerte a versenyt a Mercedesnek, Hamilton szempontjából így sem alakult jól a verseny, mert nőtt a hátránya a pontverseny éllovasa, Sebastian Vettel mögött. A Bahreini Nagydíj után még csak 7 pont volt a különbség, ez viszont 13 pontra nőtt, miután Vettel bejött a 2. helyen, és Hamiltont még Kimi Räikkönen is megelőzte. A brit pilóta viszont nem foglalkozik ezzel.

Hamilton a 4. világbajnoki címére hajt, de egyelőre a Ferrarik mellett Valtteri Bottas is az ellenfele Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Most egyáltalán nem gondolok erre. Nem fontos. Rá kell jönnünk, hogy hova tűnt a tempónk a hétvégén, mit rontottunk el a beállításainkkal, aztán visszavágunk a következő versenyen. Nagyon hosszú még az út (a bajnokság végéig), nincs itt a világ vége. Az persze

Hamilton két pole pozícióval kezdte a szezont, majd Melbourne-ben nagy csatában kikapott Vetteltől, Sanghajban győzelemre tudta váltani az 1. rajtkockát, Bahreinben viszont Bottas meglepetésre elorozta tőle a pole-t, így Hamilton nem tudott érdemi támadást indítani a győztes Vettel ellen, és ismét csak a 2. lett. Szocsiban megtartotta a szombaton megszerzett 4. helyét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!