Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint hosszú út vár rájuk, hogy felnőjenek a két másik élcsapat mellé, és ezt Newey sem tudja lerövidíteni. Bosszantja, hogy évek óta hátrányból indítják a szezont.

Ahhoz, hogy három csapatnak is reális esélye legyen a győzelmekért harcolni a Forma-1-ben, a Red Bullnak nagyjából körönként egy másodpercet kellene hoznia a Ferrarin és a Mercedesen. Bár ez tekintélyes különbség, Christian Horner szerint a szezon második felére megtérülhet a csapat munkája, amely kitart az alacsony légellenállású autó tervezési filozófiája mellett, még azon az áron is, hogy ez egyelőre gyenge hátsó tapadást okoz.

Daniel Ricciardo tisztában van vele, hogy komoly lépcsőt kell megmászniuk, és nem tippelget, mikor érhetnek fel rajta.

A Red Bullnál még nem tudják, hogyan zárkózzanak fel a Mercedeshez és a Ferrarihoz Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

"Arra számítottunk, hogy közelebb leszünk (a Ferrarihoz és a Mercedeshez). Jelenleg túl messze vagyunk tőlük, és nem jelenthetjük ki, hogy egy adott versenyig utolérjük őket - nyilatkozta.

"Végig úgy gondoltuk, hogy a szezon európai részéhez érkezve kezdenek majd fényesebben alakulni a dolgok számunkra. Szeretném azt mondani, hogy Barcelonára egy másodperc alá faragjuk a hátrányunkat, utána pedig tovább csipegetünk belőle."

Figyelmeztetett, hogy Adrian Newey bármekkora tervezőzseni, csodára ő sem képes. "Igen, komoly szaktekintély, de az élcsapatoknak, a Ferrarinak és a Mercedesnek is kiváló gárdája van" – ismerte el.

Az viszont bosszantja, hogy a korábban a vb-címeket egymás után szerző istállónál 2014 óta ugyanaz a lemez forog.

"Képesek vagyunk hatékonyan fejleszteni, szerintem ebben nagyon jók voltunk tavaly is, de az sajnos nem tartozik az erősségeink közé, hogy ütőképesen kezdjünk - mondta. - Sajnos amióta a csapatnál vagyok, mindig felzárkózásra kényszerültünk az év elejétől kezdve."

Csapattársa, Max Verstappen elmondta, hogy a teszteken már látták a negatív előjeleket, és amíg nem javulnak, igyekeznek mindenből a legtöbbet kihozni. Ez Kínában mindenképp sikerült nekik, hiszen a két pilóta a 3.-4. helyen ért célba, megelőzve egy-egy Mercedest és Ferrarit is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!