A Mercedes helyében Ecclestone sem adna motort a Red Bullnak

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Max Verstappen, Red Bull Racing, Brit Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg (R) and Infiniti Red Bull racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen drive near the end of the British Formula One Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 10, 2016. Lewis Hamilton streaked away to comfortably win his home British Grand Prix on Sunday, with Mercedes team-mate Nico Rosberg hanging on for a provisional second. Third was the Red Bull of Max Verstappen, but championship leader Rosberg -- suffering late gear-box trouble -- was under investigation over a radio communication that could spell further trouble for the German. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Tavaly az F1 ügyvezetője is kiakadt azért, mert a Mercedes nem volt hajlandó motort szállítani a Red Bullnak, de a 86 esztendős üzletember már elismeri, hogy ő is hasonlóan döntött volna.

A tavalyi szezon egyik meghatározó mellékszála volt, hogy a Red Bull szinte bármi áron szeretett volna megszabadulni az akkor még alulteljesítő Renault erőforrásoktól, és eleinte a Mercedesszel is tárgyaltak annak érdekében, hogy csapatuk ismét versenyképessé válhasson. Az üzletet Bernie Ecclestone is segítette, Niki Lauda és Dietrich Mateschitz állítólag meg is állapodtak egymással, de úgy tudni, hogy Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója végül megfúrta a tervet.

„Bernie mindig is nagy küzdelmet szeretett volna a csapatok között. Ez a fő célja” – ismerte el Wolff az F1.com-nak egy interjúban, amit Ecclestone-nal közösen adtak. „Számunkra viszont az a legfontosabb, hogy a miénk legyen a lehető legjobb csapat.”

Mercedes motorral lehet, hogy a Red Bull lenne előrébb Forrás: AFP/Oli Scarff

„Ha Bernie helyében lennék, én is azt akarnám, hogy szenzációs csata legyen a bajnoki címekért. Ezt mindig is elfogadtam, de én nem követhetem ezt az utat” – mondta a világbajnokságot toronymagasan vezető istálló első embere.

A Forma-1-ben természetesen a lehető legjobb versenyekre és szórakoztatásra kell törekedni, de ez nagyon sok különböző célkitűzésben ölthet testet. Végül is megértettük egymást: ha olyan egyezségre jutott volna a Red Bull és a Mercedes, ami nem korlátozódik az F1-re, akkor talán lett volna esély, megpróbáltunk összehozni valamit, de végül nem így alakult.”

Ecclestone elárulta, hogy számára továbbra is „téma”, hogy nem sikerült összehozniuk az üzletet, és szerinte „talán soha sem fogunk egyetérteni ebben.” Elismerte viszont, hogy „ha az ő helyükben lettem volna, ugyanígy reagáltam volna.”

– utalt a Red Bullra. „Egyszerűen nem adtam volna a legerősebb ellenfeleim kezébe valamit, amivel legyőzhetnének. Toto nagyon nehéz helyzetben volt akkor, mert szíve szerint talán nem bánta volna, de észben kellett tartania, hogy mi a legjobb a csapatának, és személy szerint neki” – célzott arra, hogy Wolff is részvényes a csapatban. „Ez a csapat szemszöge, az én nézőpontom viszont eltér ettől.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!