Verstappennek össze kellett szednie magát Ricciardo miatt

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leads Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) on track during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 3, 2016 in Spielberg, Austria. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160703-01068 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull tinédzsere szerint erős csapattárs oldalán bizonyít, és úgy véli, még mindig jelentős fejlődés előtt áll.

Minden kétkedőre rácáfolt Max Verstappen a Red Bullnál töltött első hat futama során. 2014 végén sokan még az F1-be sem akarták beengedni, de tavaly már remek előzésekkel hívta fel magára a figyelmet, a Red Bull színeiben pedig már az élmezőnyben is remekel: hat versenyből egyet megnyert, kettőt pedig a 2. helyen fejezett be.

„Nem szabad elfelejteni, hogy egy nagyon gyors (csapattárs) oldalán versenyzek, ez másféle hozzáállást igényelt tőlem” – nyilatkozta Verstappen az ausztrál Daniel Ricciardóról. „Szintet kellett lépnem ahhoz képest, ahol a Toro Rossónál voltam, mert (Ricciardo) nagyon gyors” – mondta a holland tinédzser, aki ezek szerint nem tartotta sokra korábbi csapattársát, Carlos Sainzot.

Verstappen továbbra is látványosan és gyorsan vezet Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

Bár kétségkívül jól jött ki neki a lépés, miközben Ricciardo többször is balszerencsés volt, így is figyelemre méltó, hogy Verstappen 77 pontot szerzett az előző hat futam alatt, Ricciardo pedig csak 64-et, így alaposan lecsökkent köztük a különbség. A holland fiatal ráadásul eddig 5:1-re kikapott csapattársától az időmérőkön, de a versenytempója általában jobb, és úgy véli, ez még csak a kezdet.

„A szezon során ez csak jobb lesz, és jövőre, majd azután is. Az ember folyamatosan fejlődik” – mondta. „Eddig nem mentek rosszul a versenyek, mindig magabiztos vagyok. A versenytempóm tavaly is nagyon jó volt, úgyhogy emiatt szerintem nem kell nagyon aggódnom. Inkább az ösztönökre hagyatkozom, amikor a futamon vezetek. Szeretek küzdeni, az időmérőkön viszont inkább az számít, hogy az utolsó apróságokat is megtaláljam az autóban, és talán nyerjek egy tizedet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!