Vágólapra másolva!
Verstappen bizakodva várja a 2016-os idényt, szerinte a Toro Rosso az új erőforrás miatt nagyobb javulásra számíthat, mint a közvetlen riválisai.

Max Verstappen már a tavalyi szezonjára sem panaszkodhatott, miután legjobb újoncként a világbajnoki tabella 12. helyén végzett a Toro Rossóval, nem titkolja azonban, hogy jövőre még jobb eredményeket vár. Úgy érzi, a saját teljesítményén is tud majd javítani, és a csapatától is előrelépést vár.

„Úgy tűnik, elég jó helyzetben vagyunk. Mindig az a célunk, hogy javítsunk az autónkon, és az első jelek biztatóak" – nyilatkozta a saját honlapjának. „A gyors kanyarokban már az STR10 is nagyon gyors volt, ezért alig várom, hogy lássam, mire lesz képes az idei autónk."

Verstappen jövőre jobb eredményeket vár Forrás: AFP

A Red Bull-lal ellentétben a Toro Rosso idén nem az eddigi partnere, a Renault motorjait fogja használni, hanem a Ferrari 2015-ös specifikációjú erőforrásait. Verstappen úgy véli, emiatt van a legtöbb okuk az optimizmusra. „Valószínűleg a Ferrari motor jelenti a legnagyobb előrelépést" – mondta.

„Nagy reményeim vannak, mert minden mást megkönnyít, ha a motor területén sokat tudunk javulni. Arra számítok, hogy körönként egy másodpercet is gyorsulhatunk csak a motor miatt, ami tényleg sok. Szerintem nagyobb előrelépést tehetünk, mint a közvetlen riválisaink."

Verstappen az ünnepeket Dubajban töltötte a családjával és a barátnőjével, de a sivatagi kikapcsolódás után most újra a felkészülésre koncentrál. „Visszatértem Monacóba edzeni, jövő héten pedig Ausztriában folytatom a felkészülést" – árulta el. „A személyi edzőm, Jake az egész edzésprogramomat összeállította. A tavalyi edzettségemre építünk, ezért az idei programom még intenzívebb."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!