Vágólapra másolva!
Ha a Krasznodari határterület nem kapja meg az állami kölcsönt a jogdíj kifizetéséhez, a verseny az utolsó pillanatban bedőlhet, de a promóter szerint nem változott semmi.

Habár a helyi sajtó és a Frankfurter Allgemeine Zeitung is arról számolt be, hogy veszélybe került az októberre tervezett Orosz Nagydíj megrendezése, a promóter biztosra veszi, hogy a verseny sem az idén, sem a következő években nem marad el.

„Az előkészületek folytatódnak, nem változott semmi" – állította a Motorsport.com-nak Szergej Vorobjev, aki ugyanakkor elismerte, hogy a futam sorsa egy 65 millió dolláros kölcsönön múlik. Ezt a Bernie Ecclestone-nal kötött megállapodás keretében az orosz államnak kell folyósítania a Krasznodari határterület önkormányzatának – amely a rendező cég, az OMEGA tulajdonosa –, hogy az kifizethesse belőle a nagydíj jogdíját a FOM-nak.

Egy állami kölcsönön múlik az Orosz Nagydíj sorsa Forrás: Daimler

Bár a kölcsönre személyesen Vlagyimir Putyin vállalt garanciát, és a Motorsport.com úgy tudja, a verseny nincs veszélyben, a határterület megbízott kormányzója, Venyamin Kondratyev a múlt héten figyelmeztetett rá, hogy ha mégsem folyik be az összeg, azt ők nem hajlandóak kipótolni.

„A pénzügyminisztériummal kötött megállapodás szerint az államkasszából kapjuk a pénzt" – mondta.

Kondratyev hangsúlyozta, hogy az önkormányzati forrásokat fontosabb területekre, így az oktatásra és a fejlesztésekre fordítják.

A nagydíjjal kapcsolatos egyéb költségeket a szocsi verseny bevételeiből az OMEGÁ-nak kell kitermelnie, ami azonban nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a hírek szerint eddig csupán húszezer jegyet adtak el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!