Vágólapra másolva!
Önként ment be, reméli, hogy emiatt csökkentik a büntetését. Az ügyét november elején tárgyalják.

A Szingapúri Nagydíj 37. körében be kellett vetni a Safety Cart, mert egy néző a biztonsági kerítésen átjutva beugrott a pályára, ahol fényképeket készített a mellette elhaladó autókról, és keresztben át is futott az aszfaltcsíkon.

A hatóságok hamar elfogták a 27 éves, brit állampolgárságú férfit, aki akár hathónapos börtönbüntetést is kaphat a veszélyes cselekedetéért és a verseny megzavarásáért. Yogvitam Pravin Dhokia tíz napot már börtönben töltött a letartóztatása után, miután munkanélkülinek vallotta magát, és nem tudta kifizetni az óvadékot. Az AFP hírügynökség értesülései szerint a napokban saját akaratából tért vissza a börtönbe, és a következő tárgyalásig ott is marad.

Dhokia ügyvédje, Jeremy Mark Pereira megerősítette, hogy a férfi önként vonult a rácsok mögé, mert azt reméli, hogy emiatt kisebb mértékű büntetést szabnak majd ki rá. Dhokia ügyét november 3-án tárgyalják majd a bíróságon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!