Vágólapra másolva!
Állítólag 88 millió dolláros szerződést ajánlanak a spanyolnak, aki azonban még mindig nem kötelezte el magát korábbi csapata mellett. A McLaren az Abu-Dzabi Nagydíj előtt vár tőle választ, három évre szeretnék leszerződtetni.

A Forma-1 idei szezonja néhány hét múlva véget ér, de továbbra sem lehet tudni, hogy a mezőny egyik legeredményesebb versenyzője, Fernando Alonso hol folytatja a pályafutását. Hivatalos bejelentést még senki nem tett a spanyol jövőjével kapcsolatban, bár az biztosnak tűnik, hogy 2015-ben már nem a Ferrari színeiben fog versenyezni.

Mivel a többi élcsapatnál már minden hely foglalt, sokan már tényként kezelik, hogy Alonso jövőre visszatér korábbi csapatához, a McLarenhez. Bár egyes források úgy tudják, a kétszeres világbajnok már az új szerződését is aláírta az istállóval, ezt most mindkét fél tagadta.

„Semmi újdonságot nem tudok elmondani. Még semmi nem dőlt el a következő idénnyel kapcsolatban, semmiről nem döntöttünk" – nyilatkozta egy mexikói sajtóeseményen Alonso, aki azt sem erősítette meg, hogy tényleg hátat fordít Maranellónak. „A Ferrarival együtt most vizsgáljuk, hogy mi lenne a legjobb megoldás, és náluk folytassam-e. Megpróbálok olyan döntést hozni, amely a jövöm szempontjából a legjobb. Vannak elképzeléseim, de az újságok két hónapja minden egyes héten egy másik csapattal hozzák összefüggésbe a nevemet."

Alonso döntésén múlhat több versenyző sorsa is Forrás: AFP

Alonso hozzátette, továbbra is nagyon tiszteli jelenlegi csapatát. „Szeretem ezt az istállót. A Ferrarinak idén nehéz éve volt, csakúgy, mint nekem az elmúlt öt szezonban" – jelentette ki a spanyol, aki a Ferrari színeiben háromszor végzett a bajnokság második helyén.

A McLaren egy ideje nyíltan elismeri, hogy Alonso megszerzése a céljuk, de a sportigazgató Eric Boullier is arról számolt be, hogy egyelőre nem sikerült megegyezniük. A hírek szerint két évre összesen 88 millió dollárt ajánlanak a spanyolnak, aki azonban még mindig nem döntött. „Szeretnénk, ha Fernando a Brazil és az Abu-Dzabi Nagydíjak között meghozná a döntését" – mondta a francia a német Bildnek.

"Jól sikerültek vele a tárgyalásaink, és beleillene a csapatunkba – sőt ő is jelezte, hogy akarja ezt az állást. De mi három évre szeretnénk őt leigazolni, nem csak egyre" – mutatott rá Boullier arra a problémára, ami miatt valószínűleg még mindig függőben van Alonso jövője. A spanyol ugyanis állítólag abban reménykedik, hogy 2015 végén felszabadul egy hely a Mercedesnél, ezért a McLaren-Hondánál csak egy idényt szeretne eltölteni.

Boullier elismerte, azért is jó lenne minél előbb dűlőre jutniuk, hogy ne tartsák továbbra is bizonytalanságban a két idei McLaren versenyzőt, Jenson Buttont és Kevin Magnussent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!