Vágólapra másolva!
Úgy véli, hogy a kis leszorítóerős csomaggal a következő versenyen, Monzában sem lesz erős a csapat, és csak utána harcolhatnak ismét a mezőny legelején. A bajnoki cím megszerzését egyre nehezebbnek érzi, de nem adja fel. 

A Belga Nagydíjon Lewis Hamilton hátránya 58 pontra nőtt a bajnoki éllovas Sebastian Vettel mögött, vagyis még akkor sem állhat az élre a tabellán a következő két futamon, ha mindkettőt megnyeri, német riválisa pedig egyiken sem szerez pontot. A leintés után kijelentette, hogy nem mond le a vb-címről, hiába tűnik nehéznek Vettel utolérése.

"Kétségtelenül kemény dió lesz. Régóta szenzációs az autója, elképesztően gyors. Ő is elvégzi a feladatát, szóval tökéletes a csomag" - nyilatkozta az Autosportnak. "Néhány versenyen mi is nagyon erősen voltunk, sikerült felvennünk a harcot, és párszor (Vettel) előtt végeztünk."

"Tehát nem feltétlenül kizárt, hogy ne tudnánk előrébb lépni, viszont egyre közeledünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már muszáj lesz minden alkalommal előtte célba érni." Ugyanakkor hozzátette, Vettel előnye "óriási", és nehéz tartani vele a lépést, "amikor időnként ilyen ütemben húz el" a bajnokságban.

Lewis Hamilton még reménykedik a vb-címben Forrás: AFP

Hamiltont Vettelen kívül a ferraris Fernando Alonso is megelőzi a tabellán 12 ponttal. A brit mindkettőjüktől kikapott a Belga Nagydíjon, bár úgy vélte, nem panaszkodhat, mivel ellenfeleinek erősebb volt az autója. A Mercedesnél most keresik saját autójuk gyengébb teljesítményének okát.

"A srácok rá fognak jönni, hogy hol voltunk lassabbak. Annyi bizonyos, hogy az Eau Rouge-ban különösen lassúk voltunk, csakúgy, mint az egyenesekben" - közölte Hamilton, aki nem számít arra, hogy a spái pályához hasonlóan kis leszorítóerőt igénylő Monzában lényegesen javulhat az autó. "Erre a két pályára készítünk egy felszerelést, amelyet nagyjából változatlanul meg kell tartani, akár működött, akár nem."

"Talán javulunk a következő versenyre, vagy ugyanilyen pozícióban leszünk, mindenesetre sokkal rosszabbak nem leszünk. Utána ismét nagy leszorítóerőre váltunk" - tette hozzá. "Lehet, hogy kifundálunk valamit a következő futamra, de ha nem sikerül, akkor abban bízom, hogy Szingapúrban ismét sokkal erősebbek leszünk."

A Mercedes hol erősen, hol kevésbé erősen szerepelt a nyári versenyeken, ezért is alakult úgy, hogy Hamilton lemaradása nőtt Vettelhez képest a Monacói Nagydíj óta, amely a fordulópontot jelentette idén a csapatnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!