Vágólapra másolva!
Egyelőre sem Lewis Hamilton, sem Nico Rosberg nem számol azzal, hogy harcban lehetnének a 2013-as egyéni vb-címért.

A Magyar Nagydíjon meglepetésre könnyed győzelmet arató Lewis Hamiltont sokan Sebastian Vettel legnagyobb kihívójának könyvelték el a mogyoródi győzelem miatt, de a brit nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. A jelenleg 48 pontos hátrányban lévő egykori világbajnok úgy véli, túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyesek annak, hogy a forró Magyar Nagydíjon győzni tudott.

Az Autosport kérdésére, hogy kihívója lehet-e Vettelnek a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, így felelt: "Minden évben ez van. Ha az ember nyer egy futamot, akkor mindenki izgalomba jön, ha rossz eredményt ér el, akkor meg negatív dolgokat terjesztenek róla. De nem foglalkozom ezekkel."

"Keményen edzettem a szünetben – más volt ez, mint az elmúlt hat évben, amikor tényleg nyaralásnak vettem, és csak heti háromszor edzettem, nem pedig hatszor, mint most" – nyilatkozta Hamilton. "Úgy jöttem Belgiumba, hogy motiváltabbnak érzem magam, mint valaha. Remek érzés tudni, hogy olyan autónk van, amellyel versenyképesek vagyunk. Még sok van hátra, de általában a szezon második fele szokott jobban sikerülni nekem, remélhetőleg idén is így alakul majd" – tette hozzá.

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon aratott győzelmét ünnepli Forrás: Mercedes

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg úgy véli, hogy a csapatnak egyenletesebben kellene teljesítenie, ha tényleg harcolni akar a világbajnoki címért. "Sokat tanultunk a hibáinkból és a technikai problémáinkból, a múlt év második fele különösen rosszul sikerült, de még mindig van hová fejlődnünk" – nyilatkozta az idén már két futamgyőzelmet jegyző német. "Nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, hiányzik még az egyenletesség, ezért küzdünk. Két versennyel ezelőtt volt a Nürburgring, ahol például nagyon lassúak voltunk a versenyben."

Amikor arról kérdezték, mire van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy még sikeresebb lehessen, így válaszolt: "Még jobban kell értenünk, hogy a különböző körülmények – hőmérsékletek, pályák – között hogyan működnek a gumik. Minden azon múlik, hogy meddig jutunk el az adatok megértésében."

Rosberg a szezon eleji két kiesése miatt így is tetemes, 88 pontos hátrányban van Vettelhez képest, ezért be is vallotta, hogy a vb-cím helyett idén elégedett lenne azzal is, ha szerezne még pár győzelmet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!