Vágólapra másolva!
A brit újra mer reménykedni a világbajnoki címben, ráadásul a következő futamok még inkább kedvezhetnek a Mercedesnek. A nyári szünet előtt aratott győzelem extra motivációt adhat a csapatnak.

Lewis Hamilton a szezon első felében rendre pesszimistán nyilatkozott, amikor a világbajnoki esélyeiről kérdezték, többször hangsúlyozta, hogy nem az azonnali siker reményében szerződött a Mercedeshez. Az szezon viszont a vártnál jobban alakul számára: több dobogós helyezés után a Hungaroringen megszerezte első mercedeses győzelmét, a tabellán pedig 10 ponton belülre került a Sebastian Vettelt üldöző Kimi Räikkönenhez és Fernando Alonsóhoz képest. Bár a német mögött még 48 pont a lemaradása, a brit elárulta, most már mer reménykedni a bajnoki címben.

„Egyértelmű, hogy már erre is gondolok” – nyilatkozta a hungaroringi siker után. A Magyar Nagydíjon aratott győzelem értékét növeli, hogy hőségben sikerült elérnie, pedig a magas hőmérsékletek korábban alaposan csökkentették a gumikkal bajlódó Mercedes esélyeit. „Amikor aláírtam a szerződésemet, arra számítottam, hogy még futamot sem nyerek idén. Most sikerült megnyernünk az egész idény legforróbb versenyét, ráadásul ilyen jó teljesítménnyel.”

Hamilton a szezon elején még a futamgyőzelemben sem reménykedett Forrás: AFP

Hamilton a szezon második felében újabb sikerekre számít, szerinte olyan pályák következnek, ahol a Mercedes a múlt hétvéginél is jobb szereplésre lehet képes. „A győzelem egyértelműen növelte az önbizalmamat. Bízom benne, hogy a hátralévő kilenc versenyen is javulni tudunk, és néhány pályán a győzelemre is jó esélyem lesz. Különösen Spában – ott hűvösebb szokott lenni, ez pedig kedvezhet nekünk.”

A 2008-as világbajnok szerint pont jókor jött a hungaroringi siker, hiszen a Belga Nagydíj előtti négyhetes nyári szünetre komoly motivációt adhat a Mercedesnek. „Egy csapat számára nincs jobb érzés annál, mint győzelemmel kezdeni a nyári szünetet” – magyarázta. „Szerencsés vagyok, mert már a McLarennel is sikerült ezt elérnem. Mindig nagy löketet adott nekik, hogy nyugodtan, a győzelem tudatában kezdhették meg ezt az időszakot.”

„Normális esetben nem szoktam túl sokat edzeni a nyári szünetben, de most intenzíven készülök majd” – tette hozzá. „Remélhetőleg a szezon második felében még erősebben térek vissza.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!