Vágólapra másolva!
A Red Bull hívta fel a sportfelügyelők figyelmét arra, hogy a Brit Nagydíj győztese túl gyorsan hajtott az egyik sárga zászlós szakaszon. Rosberg megúszta egy megrovással.

Egy kis időre eltűnhetett a mosoly Nico Rosberg arcáról a Brit Nagydíjon aratott győzelme után, mert a sportfelügyelők vizsgálatot indítottak amiatt, hogy az egyik sárga zászlós szakaszon nem lassított le eléggé. A testület - amelynek Lars Osterlind, Paolo Longoni és Ron McCabe volt a tagja, a tanácsadójuk pedig Nigel Mansell volt - azonban úgy határozott, hogy a vétség nem volt annyira súlyos, hogy utólag időbüntetést kell adni Rosbergnek, ezért a német egy megrovással megúszta az esetet.

Rosberg nem lassított le eléggé a sárga zászlóknál, de olcsón megúszta Forrás: AFP

Helmut Marko elárulta, hogy a Red Bull hívta fel a sportfelügyelők figyelmét a szabálytalanságra. "Nem támadtunk a Mercedesre, csupán rámutattunk, hogy Rosberg túl gyorsan hajtott egy sárga zászlós szakaszon" - nyilatkozta a csapat tanácsadója a Bildnek. "Ha velünk történt volna ilyesmi, a többi csapat is azonnal szólt volna róla az FIA-nak. Ez teljesen normális."

Rosbergnek csak akkor származhat baja a megrovásból, ha idén összegyűjt még kettőt, mivel az tíz rajthelyes büntetéssel járna.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!