Vágólapra másolva!
A spanyolországi Idiadában próbáltak ki új alkatrészeket, biztató eredménnyel.


A McLarennél nem tagadják, hogy még a szezon egyharmadán túl is reménytelenül távol vannak a győzelemtől, és muszáj pörgetniük a fejlesztéseket, ha újra az élcsapatok nyomába akarnak érni. Ennek érdekében kedden, Oliver Turvey-vel a volánnál privát egyenesfutási tesztet bonyolítottak le a spanyolországi Idiadában, és az ott született eredmények alapján döntik el, hogy melyik alkatrészeket fogják kipróbálni a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján is.

"Az autónkkal már csak a leszorítóerő hiánya az egyetlen gond, tehát ezt akarjuk orvosolni" - árulta el az Autosportnak a helyszínen a McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale. "De nem csupán azért vagyunk itt, hogy új alkatrészeket teszteljünk, hanem igyekszünk megérteni néhány alapvető jelenséget is."

Egyenesfutási teszttel igyekezett orvosolni a problémáit a McLaren Forrás: McLaren

"Péntek délutánig várunk, és majd akkor döntjük el, hogy mit hagyunk rajta az autónkon szombatra is."

A McLaren a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon 64 verseny után először egyetlen pontot sem szerzett, és Neale elismerte, hogy az élcsapatoktól továbbra is jelentős a lemaradásuk. A dobogós helyezést Silverstone-ban nem tartja reálisnak, de szerinte a Q3-ba mindkét versenyzőjük bejuthat majd. Hangsúlyozta azt is, hogy a csapat még nem állítja le az idei modell fejlesztését.

"Ami az idei és a jövő évi autónkat illeti, még mindig rengeteget tanulunk" - magyarázta. "Van néhány programunk, amit majd a szezon sokkal későbbi részében szeretnénk megvalósítani, és a következő szezonra vonatkozóan is fontos lesz."

A Kanadai Nagydíjat követően egy másik csapat, a Force India is elvégzett egy egyenesfutási tesztet az angliai Duxfordban, főként aerodinamikai adatszerzés céljából.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!