Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke örül a szabályváltozásoknak, de Alonso szerint a Red Bull így is az élen maradhat. A csapat nem aggódik Kimi Räikkönen hátproblémái miatt.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy gondolja, a világbajnokság második helyén végző Fernando Alonso 2013-as idénye nem volt tökéletes, de azért „tízes skálán egy nyolcast” adna a spanyolnak. „Rendkívül jó versenyzőnek tartom őt” – idézi a CNN Montezemolót, aki az idény közepén kisebb nyilatkozatháborúba keveredett Alonsóval, amikor a kétszeres világbajnok nyíltan kritizálta az autóját.

A Ferrari legutóbb 2007-ben tudta megnyerni az egyéni bajnokságot, de Montezemolo szerint erre 2014-ben különösen nagy esélyük lesz. A Ferrari ugyanis leginkább az aerodinamika terén maradt el a Red Bulltól az elmúlt években, a V6-os turbómotorok bevezetésével azonban nagyobb szerepet kaphatnak az erőforrások. „Nagyon örülök, hogy változtatnak a szabályokon, hiszen nem szeretem, ha egy autó teljesítménye 90 százalékban az aerodinamikán múlik” – jelentette ki.

Fernando Alonso az austini pályán Forrás: Ferrari



Alonso azonban attól tart, hogy a Red Bull a módosított előírások mellett is az élen tud maradni. „Körönként egy másodperces előnyük van” – mondta a BBC-nek. „Akármilyen kipufogórendszert vagy motort szerelhetnek az autójukba, akkor is pole pozícióban lesznek.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali közben kijelentette, a Ferrari egyáltalán nem aggódik Kimi Räikkönen hátproblémái miatt. A Maranellóba visszatérő finn a múlt héten műtéten esett át, amely a Lotus szerint jól sikerült, ezért a finn a rehabilitáció után elméletileg gond nélkül megkezdheti a 2014-es idényt.

„Természetesen tudtuk, mi a helyzet” – mondta Domenicali, amikor arról kérdezték, hogy a Ferrari Räikkönen leigazolásakor tudott-e a hátsérülésről és a közelgő operációról. „Nem lesz semmi probléma.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!