Vágólapra másolva!
A spanyol szerint az is szép eredmény, hogy négyből háromszor harcolhatott a világbajnoki címért. Úgy érzi, jobban vezet, mint valaha.

Nem szűnnek a találgatások azzal kapcsolatban, hogy Fernando Alonso a következő egy-két évben elhagyja a Ferrarit, ahol a számításai nem váltak be. Amióta 2010-ben hozzájuk igazolt, egyszer a 4., kétszer pedig a 2. helyen végzett az összetettben, és ott áll jelenleg is, négy fordulóval a szezon vége előtt. Eközben minden alkalommal fiatalabb riválisa, Sebastian Vettel lett a világbajnok, és nagyon valószínű, hogy idén is ő lesz.

Alonso ennek ellenére azt állítja, nem csalódott a Ferrariban, és ami az egyéni teljesítményét illeti, jobban vezet, mint amikor 2005-ben és 2006-ban, még a Renault-val, megnyerte a vb-t. „Az elmúlt négy évben háromszor harcolhattam a világbajnoki címért. Ez bizonyos szempontból szomorú, hiszen azt jelenti, hogy ennyiszer csak közel sikerült kerülnöm a győzelemhez, másrészt viszont nagyon büszke vagyok rá" – mondta Indiában.

„Ezekben az években nyújtottam életem legjobb formáját, úgyhogy esténként büszkén szoktam lefeküdni."

Alonso nem értékeli kudarcként a ferraris éveket Forrás: AFP

Alonso – aki 32 győzelméből 11-et aratott a Ferrari színeiben – azt tartja fontosabbnak, hogy ebben az időszakban csak Vettel és a Red Bull bizonyult eredményesebbnek nála. „Egy álmom vált valóra, amikor aláírtam a Ferrarihoz" – mondta. „Tudtam, hogy itt lesz esélyem harcolni a vb-címért, amit talán meg is szerezhetek velük, talán nem, hiszen a sportban bármi megtörténhet."

„Háromszor megküzdhettem érte, ami többé-kevésbé megfelelt a várakozásaimnak" – tette hozzá. „Ha egyszer sem jött össze, az nem tiszta matematika volt; ebben a négy évben csak egyetlen csapat és egyetlen versenyző bizonyult jobbnak nálunk. Megérdemlik a sikereiket, ezért gratulálunk nekik."

Alonso nem érzi úgy, hogy túl van a csúcson, és elszalasztotta a legjobb lehetőségeit. „Nyilván szeretnék győzni, de még csak 32 éves vagyok, tehát szó sincs róla, hogy ez lenne az utolsó idényem" – mutatott rá a spanyol, akit hivatalosan 2016 végéig köt szerződés a Ferrarihoz. „Biztos vagyok benne, hogy lesznek még lehetőségeim. Még több vb-címet szeretnék szerezni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!