Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Nico Rosberg az időmérőkön többet hoz ki az autójából, mint az lehetségesnek tűnik, de a versenytávokon elveszhet az előnye.

Noha Nico Rosberg még egyetlen nagydíjat sem nyert, a Mercedest irányító Ross Brawn egyértelműen a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjének tartja.

"Az időmérőkön tényleg mindent ki tud hozni az autóból. Nico olyankor közelebb kerül a határokhoz" - mondta Brawn a Sport Bildnek. "Azt gondolom, hogy gyakran láttuk őt olyan rajtpozícióban, amit nem tartottunk lehetségesnek az autó képességei alapján. Számomra egyértelmű, hogy az F1 legjobbjai között van."

Rosberg tavaly 16:3-ra verte az időmérőkön Michael Schumachert, aki azonban így is sokat fejlődött visszatérésének első évéhez képest, és a versenytempója néhány kivételtől eltekintve legalább olyan jó volt, mint csapattársáé. Brawn úgy véli, a 2012-es gumik még inkább az ő malmára hajthatják a vizet.

"Elképzelhető, hogy az új gumik segíteni fognak neki, mert ezekkel nem kell annyira finoman bánni, mint a 2011-es évjáratúakkal" - árulta el.

Forrás: Mercedes

A múlt heti barcelonai teszten többen megfigyelték, hogy az új Mercedes eleje sokkal jobban betapad a kanyarok bejáratánál, mint a tavalyié. Ez összefügghet a gumik tulajdonságaival is, de mindenképpen jól jön Schumachernek, aki befordulásnál köztudottan szeret megtámaszkodni az első kerekeken, és nem bánja, ha az autója közben túlkormányzottá válik.

A teszt után Rosberg is optimistán nyilatkozott a W03-ról, elismerve, hogy még nem kész a győzelemre, de úgy vélve, a Mercedes végre "a helyes irányba halad" vele.

"Az autó a várakozásoknak megfelelően teljesít. Minden jónak tűnik, ezért csapatként nagyratörő céljaink vannak" - mondta. "A fejlődés egyértelmű, ami mindenkire lelkesítően hat. Érzékelhető, hogy előreléptünk, és ez extra motivációt biztosít, hiszen végre történik valami. Haladunk, így előbb-utóbb el is fogunk jutni oda, ahová szeretnénk."