Vágólapra másolva!
A címvédő falnak csapta a Red Bullt az első szabadedzésen, próbál nem gondolni a vb-címre. Végre láthattuk az RB7 gyanús padlólemezét.

Sebastian Vettel tipikus szuzukai balesetet szenvedett a Japán Nagydíj pénteki első szabadedzésen. A német versenyző a Degner kanyarkombináció első részében kisodródott a bukótérbe, és a kavicságyban bukdácsolva hiába próbált visszatérni az aszfaltra, végül a gumifalban kötött ki. A becsapódás nem volt nagy, az autója nem sérült meg komolyabban, ráadásul a baleset az edzés utolsó perceiben történt, így a világbajnok nem sokat vesztett ezzel az apró malőrrel. Vettel végül mindkét szabadedzést a 3. helyen zárta.

Nézze meg videón!

"Azt hiszem, nem hibáztam nagyot, viszont ezen a pályán sokszor apró botlásért is komoly árat kell fizetni. Az ütközés nem volt nagy, de természetesen hagyott némi nyomot az autón" - mondta Vettel. "Ez jó emlékeztető volt számomra, hogy (a vezetésen kívül) ne gondoljak másra!" - tette hozzá arra a kérdésre válaszolva, hogy a karnyújtásnyira lévő világbajnoki cím nem zavarja-e a koncentrálásban.

Forrás: AFP

Vettel balesetének véletlen, ugyanakkor rendkívül érdekes "mellékterméke", hogy végre a hivatásos fotósok is tudtak képet készíteni a Red Bull aljáról. A monzai versenyen ez csak néhány szurkolónak sikerült, amikor Mark Webber RB7-esét a leintés után daruval egy szállítóautóra helyezték. A szuzukai fotókon a padlólemez első, egyesek által hajlékonynak vélt része nem látszik, mivel a kicsúszás során letört az autóról - talán pont a feltételezett trükkös kialakítás miatt éppen azon a helyen. Ugyanakkor itt is jól láthatók a gyanús, csak a padlólemez elején lévő karcolásnyomok.

Forrás: AFP