Vágólapra másolva!
Jonathan Neale szerint a McLaren sokkal többet bukott a silverstone-i diffúzorszabályok miatt, mint ellenfelei, a Nürburgringen azonban ismét a győzelem lesz a céljuk.

A McLaren a legutóbbi két versenyen nem tudott beleszólni a győzelemért zajló küzdelembe, a két héttel ezelőtti Brit Nagydíj időmérőjén ráadásul minden eddiginél nagyobb, közel másfél másodperces hátránnyal követték a Red Bullt és a Ferrarit. Bár a futamon jobb teljesítményt nyújtottak, az idei első győzelmét megszerző Ferrari és a Red Bull gyorsabb volt nálunk.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale egyértelműen a Silverstone-ban bevezetett új szabályt - amely megtiltotta az olyan motorvezérléseket, amelyek gázadás nélkül is növelték a diffúzor szívóhatását - okolja a gyengébb szereplésért.

"Silverstone-ban sokkal hátrányosabban érintettek minket a motorvezérlésre vonatkozó szabályok, mint a Ferrarit és a Red Bullt - ez nemcsak az én véleményem, hanem tény" - nyilatkozta Neale a McLaren telefonos konferenciáján.

"A Ferrarinál többen is elmondták, hogy 2-3 tizedet veszítettek. A Red Bull ennél biztosan többet, mi pedig mindkettejüknél nagyobb hátrányba kerültünk. Hozzájuk képest valószínűleg 7-8 tizeddel lettünk lassabbak" - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A McLarennek reményt adhat, hogy a befújt diffúzorokra vonatkozó tilalom csak Silverstone-ban volt érvényben, a hétvégi Német Nagydíjon ismét a Brit Nagydíj előtti szabályok szerint versenyeznek a csapatok. Neale elismeri, hogy a Ferrari sokat javult az elmúlt hetekben, és a Red Bull is folyamatosan fejleszti az autóját, ám biztos benne, hogy csapata ismét versenyképes lehet.

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton és Jenson Button lemaradása egyaránt 95 pont Sebastian Vettellel szemben, Neale szerint a csapat továbbra is a bajnoki címért küzd. Ahhoz azonban, hogy maradjon esélyük a világbajnoki győzelemre, kockázatokat kell vállalniuk az autó fejlesztésében.

"Amíg van matematikai esély a bajnokság megnyerésére, addig nem adjuk fel, de ha már nincs, akkor is az marad a célunk, hogy futamokat nyerjünk. Nem fogjuk megkönnyíteni a Red Bull dolgát" - jelentette ki Neale. "Az F1-ben nem lehet biztosra menni, kockázatokat kell vállalnunk - ezek néha beválnak, néha nem.