Vágólapra másolva!
A kiábrándító idénykezdet után még húsvétkor is tesztelte a hétvégén bemutatkozó új Ferrarit Michael Schumacher, a Forma-1-es istálló hétszeres világbajnoka. Bernie Ecclestone szerint a "csodafegyver" sem segíthet az olaszokon.

A 36 éves címvédő egyedül körözött az olaszok maranellói pályáján, és derűlátóan nyilatkozott a bahreini esélyekről. "Megkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz. Senki ne ijedjen meg az eltolt első két futamunktól, kiváló a hangulat a csapatban. Az összes szerelő és segítő izgatottan készül a nagy erőpróbára."

Az Ausztráliában és Malajziában bevetett tavalyi F2004M mindössze tíz pontot hozott a Ferrarinak, ezért a tervezők úgy döntöttek, hogy a május eleji, barcelonai verseny helyett már a Közel-Keleten bemutatkozik az F2005 kódjelű idei modell.

Sokan a csodafegyvert látják az új autóban, a főguru Bernie Ecclestone szerint viszont nem fog változni semmi, marad a Renault az élen. "Sőt, szerintem a világbajnoki címnek is ők az első számú esélyesei" - nyilatkozta Ecclestone a Sunday Mirrornak. "Az első két futam után semmi okom azt hinni, hogy nem elég érettek a sikerre, nagyon együtt van most Briatore társasága."

Ecclestone úgy véli, jót tenne a vérfrissítés a Forma-1-nek, így a maga részéről a franciáknak drukkol. "Remélem, hogy a Renault képes lesz legyőzni a Ferrarit s elvenni Schumachertől a vb-címet. Az eddigi eredmények alapján egyébként nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre véget ért az olaszok egyeduralma."

[origo]/MTI