Vágólapra másolva!

Az angol Jenson Button nem kíván élni a Flavio Briatore által felkínált távozási lehetőséggel, 2002-ben is a jelenleg még Benettonnak nevezett istálló pilótája akar lenni.

A csapatfőnök a szeptember 2-i Belga Nagydíjat követően ajánlotta fel a 21 éves versenyzőnek, hogy két évre szóló kölcsönszerződését anyagi következmények nélkül felbontják. "Jenson hullámzó teljesítményt nyújt. Jobb lett az autónk, így neki is eredményesebben kell vezetnie" - mondta Briatore. "Ébresztőre volt szüksége, hiszen korábban a kocsi szerényebb lehetőségei miatt nem követelhettünk tőle túl sokat."

Button tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, s többször is remek produkciót nyújtott a BMW-Williamsnél. A kolumbiai Juan-Pablo Montoya szerződtetésével azonban elveszítette helyét, s a Benettonhoz távozott. A nagy múltú csapatnál gyengélkedik, csak két pontot gyűjtött, míg a márkatárs Giancarlo Fisichella már nyolcat. Az olasz ráadásul harmadik volt Spában, ami a Benetton idei egyetlen dobogós helyezése.

Jenson Buttonnak a Jordan-Honda ajánlott szerződést 2002-re, ahol újra együtt versenyezhetett volna Fisichellával. Így is olasz partnere lehet a Jordantől érkező Jarno Trulli személyében.

Korábban: