Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a Sport1 internetes portálnak adott interjújában kijelentette, remek érzés, hogy a Renault idén a nagycsapatok közé emelkedett, valamint beszélt arról is, hogy világbajnok akar lenni a francia istállónál.

Fernando Alonso üstökösként robbant be idén a Forma-1-be, a fiatal spanyol számos rekordot is megdöntött: az évkönyvekben már ő szerepel legfiatalabb futamgyőztesként, továbbá nála fiatalabb pole pozíciós sem akadt még. 2003-ban első futamgyőzelmét is megszerezte, éppen a Magyar Nagydíjon állhatott fel a dobogó tetejére: a Hungaroringen rajt-cél győzelmet aratott, valósággal tönkreverte a mezőnyt.

Persze nemcsak nálunk, hanem többnyire máshol is kijött neki a lépés, erről tanúskodik összesen 55 megszerzett pontja. "Nagyon elégedett vagyok" - kezdte mondókáját Alonso. "Néhány versenyen kőkemény harcra kényszerítettük az úgynevezett sztárcsapatokat, s ez bizony fantasztikus érzés. Az egész csapat pazar éven van túl, olyanon, amely mellesleg legmerészebb álmaimat is felülmúlta."

Alonsót ugyanakkor annyira nem lepték meg a sikerek. "Kicsit előbb jött ki a lépés, mint vártuk, de ezért mindenkinek kőkeményen kellett dolgoznia. Kockáztattunk is, de szerencsére nem fizettünk rá semmire." Teljesítményével természetesen nemcsak a sajtó, hanem az élcsapatok figyelmét is magára vonta, a Ferrari például nagyon szeretné leigazolni. Nem akárkinek, bizonyos Michael Schumachernek lehetne az utódja...

"Ennyire előre nem gondolkozom. Szerződésem a Renault-hoz köt, meg is akarom nyerni a csapattal a világbajnokságot. Momentán csak erre összpontosítok" - adott remek végszót Alonso.