Vágólapra másolva!
Dacára annak, hogy Niki Laudát 2002 novemberében menesztették a Forma-1-es Jaguar-istállótól, az idei esztendőben hatmillió dolláros fizetést markolhat fel, s mindezért egyetlen percet sem kell dolgoznia.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Niki Lauda 2001-ben csatlakozott a Forma-1-es Jaguar-istállóhoz, az egykori háromszoros világbajnokot a csapatfőnöki teendők ellátásával bízta meg a Ford. A kontraktus három idényre szólt volna, a tavalyi év végén azonban a vezetők úgy határoztak, a gyenge eredmények miatt mennie kell az osztrák szakembernek. Lauda előbb meglepetten konstatálta a határozatot, majd úgy nyilatkozott, örökre szakít a Forma-1-gyel.

Ausztrál utódja lett Laudának a Jaguarnál/sport/f-1/20030224ausztral.htmlJaguarhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=40245

Ha szakmailag elszakadt is Lauda a száguldó cirkusztól, anyagilag még nem teljesen sikerült neki: a Ford idén is hatmillió dollárt utal át bankszámlájára, s ezért gyakorlatilag semmit nem kell csinálnia. Richard Parry-Jones, a Ford-csoport alelnöke tavaly ugyan felajánlotta Laudának, hogy tehetségkutatással foglalkozzon szerződésének hivatalos lejártáig, a szakember nemet mondott, így a semmiért (illetve a megállapodás idő előtti felbontásáért) kénytelen őt fizetni az autógyártó vállalat.

A svájci Motorsport Aktuell című hetilap értesülései szerint egyébként Lauda a Jaguarnal eltöltött két idénye alatt összesen 23 millió dollárt kapott, így a Ford-csoporton belül a legjobban fizetett igazgató volt.