Vettel berúgta a tizenegyest

Események

Forma-1, Indiai Nagydíj, Vettel győzelme
Vágólapra másolva!
A világbajnok senkitől sem zavartatva aratta idei tizenegyedik győzelmét az Indiai Nagydíjon Button és Alonso előtt. Hamilton és Massa megint összeütköztek, Schumacher a 11. helyről rajtolva lett ötödik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül70 bejegyzés
02:50
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Hamilton lemarad

Már 2,5 másodperccel autózik Massa mögött, aki tartja a lépést Alonsóval. Hamilton valószínűleg arra vár, hogy a bokszkiállásoknál a Ferrarik elé vágjon, de lassan akkorára nő a lemaradása, hogy ez sem lesz egyszerű. Button ezúttal már három tizedet vert Vettelre, akihez látványosan közeledik.

11:12
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Sebastian Vettel újabb fölényes győzelmet aratott az Indiai Nagydíjon, ahol egy pillanatra sem forgott veszélyben az első helye. Idei fölényét demonstrálva mesterhármassal zárta a hétvégét: a pole pozíció és a rajt-cél győzelem mellett a leggyorsabb kört is megfutotta. Egyúttal megdöntötte Nigel Mansell rekordját, aki 1992-es világbajnoki évében 692 kört töltött az élen: Vettel máris 711-nél jár.

A világbajnok jól jött el a rajtnál, és szokásához híven hamar elhúzott üldözőitől. Onnantól kezdve kényelmes, 4-5 másodperces előnnyel autózott Jenson Button előtt, aki közvetlenül a rajt után megelőzte Fernando Alonsót és Mark Webbert. A brit az utolsó körig keményen nyomta a gázt, annak ellenére, hogy nem volt valós esélye Vettel ellen, aki előnyének tudatában megtehette, hogy ő reagál ellenfele stratégiájára.

Mögöttük izgalmasabb verseny alakult ki, a rajtnál megcsúszó Alonso Webberrel küzdött a dobogó alsó fokáért: az első kiállása után még beszorult Michael Schumacher mögé, így az ausztrál elhúzott tőle, a második alkalommal azonban sikerült megelőznie. Az élmezőnyből először Webber váltott az előzetesen 1,5-2 másodperccel lassabbnak jósolt kemény gumikra, azonban jó tempót diktált, így a Ferrarisok is behozták Alonsót. Az utolsó körökben újra csökkent köztük a különbség, de a sorrend nem változott.

Forrás: AFP
Vettel simán jött el a rajtnál, Schumacher hármat előzött az első körben
(Kattintson a képre a galériához!)

Az ötödik helyet a koreai csalódás után remek versenyt futó Schumacher szerezte meg, aki a 11. pozícióból indulva már a rajt után felugrott nyolcadiknak Nico Rosberg mögé. A futam utolsó harmadában valósággal szárnyalt, folyamatosan az élen haladó Vettelékkel azonos köridőket futva. Ráadásul egy bravúros taktikai döntésnek köszönhetően az utolsó kerékcseréknél megelőzte csapattársát: mivel a használt lágy Pirellikkel is gyorsabb volt, mint Rosberg az új keményeken, öt körrel tovább maradt kint a pályán.

A Felipe Massa-Lewis Hamilton páros ezúttal is gondoskodott az izgalmakról: a brit a 24. körben megpróbált bebújni a brazil mellé, aki azonban nem engedett, így idén már sokadszorra összeakadtak. Hamilton orrkúpcserére kényszerült, Massa pedig áthajtásos büntetést kapott, kálváriája azonban ezzel még nem ért véget. Először váltóproblémákra panaszkodott, néhány körrel később pedig a tegnapihoz kísértetiesen hasonlító módon eltörte a Ferrari bal első felfüggesztését, amikor túl durván hajtott rá egy kerékvetőre. Hamilton végül a 7. helyen futott be.

A középmezőnyben ádáz csata folyt a konstruktőri 6. helyért küzdő csapatok között, végül Jaime Alguersuari, Adrian Sutil és Serigo Pérez fértek be az első tízbe, már körhátrányban. A mezőny hátsó felében Heikki Kovalainen a folyamatosan fejlődő Lotusban megelőzte a már a rajtnál hátulra kerülő Rubens Barrichellót, a hazai futamán lehetőséget kapó Narain Karthikeyan pedig saját csapattársát.

Forrás: AFP

Vettel a tizenegyediket is behúzta

A verseny a vártnál simábban zajlott, nagyobb kavarodás csak a rajtnál alakult ki: Kamui Kobajasi Barrichellóval és Timo Glockkal is ütközött, aminek következtében a japán és a német is feladni kényszerült a versenyt. Jarno Trullit egy Hispania forgatta ki, ő azonban tovább tudott menni. A technika viszont többekkel is kibabrált: Pastor Maldonado váltóprobléma, a pontszerzésre esélyes Sébastien Buemi pedig motorhiba miatt adta fel a küzdelmet.

A versenyről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_17_8.html
11:18
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdünk

Üdvözöljük Kedves Olvasóinkat az Indiai Nagydíjról készülő élő tudósításunkban! Indiában továbbra is szép, napos az idő, a szerelők az utolsó simításokat végzik a rajtrácson felsorakozó autókon.

11:20
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Egy perc néma csend Wheldon és Simoncelli tiszteletére

A versenyzők és a csapattagok az imént egyperces néma csönddel emlékeztek a nemrégiben elhunyt Dan Wheldon és Marco Simoncelli tiszteletére.

11:21
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Ismét Vettel indul a pole-ból

A fiatal német tegnap idei tizenharmadik pole pozícióját szerezte meg Lewis Hamilton és Mark Webber előtt, a brit háromhelyes rajtbüntetése miatt azonban a Red Bullé lett az első sor.

11:22
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Alonso autóján lázasan dolgoznak

Az első szárnyon próbálják helyrehozni az egyik terelőlapot, a szerelők az autó mellett sürgölődnek. Massa autóján a hétvégén egy szokatlanul rugalmas első szárnyat használtak, amely rendszeresen leért az aszfaltra, de ő maga azt mondta róla, hogy nem tart attól, hogy esetleg nem biztonságos. Egyébként, amikor Mark Webber Monzában kicsúszott, a Red Bulljáról letört orrkúpnak az első vezetőszárnnyal együtt örökre nyoma veszett. Vannak, akik úgy gondolják, hogy valamilyen úton-módon a Ferrarinál kötött ki...

11:26
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Az időjárás változatlan

A hőmérséklet az eddig edzésekhez hasonlóan alakul: a levegő jelenleg 31, a pálya 38 fokos.

11:26
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Eddig sikert aratott a pálya

A versenyzők a nagy por és az egyéb problémák - például a rendszeres áramkimaradások - ellenére egyöntetűen méltatták az új indiai pályát, amelyről sokan úgy vélik, hogy a Forma-1 nagy klasszikusainak egyikévé válhat. Lewis Hamilton ma délelőtt kerek-perec kijelentette, hogy máris az egyik kedvence lett.

11:28
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Elég nagy a tömeg

Az első versenyre viszonylag népes közönség látogatott ki a pályára. Az emberek lelkesnek is tűnnek, egyikük épp most mutatott fel egy "Üdvözlet, versenyzés istenei!" feliratú táblát.

11:29
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Alonso szárnyát megjavították

Most úgy tűnik, rendben van az a terelőlap, amin az előbb még dolgoztak.

11:30
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Glock végül a Hispaniák elől rajtol

Ez nem volt egyértelmű, mert ő 107 százalékon kívül került a Q1-ben, és külön engedéllyel indulhat a versenyen. Mégis a két, ötrajthelyes büntetéssel sújtott Hispania elől vághat neki a távnak.

11:31
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Di Resta kemény gumikon rajtol

Rajta kívül Petrov és Pérez választotta még a keményebb keveréket, a többiek a lágyon vágnak neki a versenynek. A Pirelli arra számít, hogy a legtöbben csak egy nagyon rövid utolsó etapra fogják föltenni a lágynál sokkal lassabb kemény gumit.

11:33
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Vettel jól eljön a rajtnál

Button megelőzte Alonsót, és máris Webbert támadja - sőt, meg is előzi. Barrichello törött szárnnyal kicsúszott az egyenes végén, és egy Lotus is kiforgott nem sokkal később. Schumacher máris nyolcadik, közvetlenül Rosberg mögött. Massa megelőzte Hamiltont.

11:35
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

1. kör Pérez és Glock a bokszban

Kobajasi megállt a pálya szélén - az ő versenyének vége. Barrichello is kiment, hogy lecseréljék az orrkúpját. Glock első szárnyát szintén lecserélték.

11:37
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Kobajasi Barrichellóval ütközött

A visszajátszásból látszik, hogy Kobajasi először Barrichellóval, majd az egyik Virginnel is ütközött. Trulli most jött ki a bokszba jobb hátsó defekttel, őt kiforgatták a rajt után.

11:38
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Petrov is a bokszban

Az előző körben di Resta, most pedig ő  ment ki, valószínűleg lecserélték a kemény gumit, hogy túllegyenek rajta. Közben engedélyezték a DRS használatát. Glock végleg beállt a garázsba.

11:39
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

4. kör Vettel előnye 3,3 másodperc

Ebben a körben is 6 tizedet vert Buttonra, aki kénytelen Webberrel szemben védekezni. Hátrébb már senki nincs DRS-távolságban ahhoz képest, aki előtte halad, kivéve Senna mögött a két Toro Rossót és Maldonadót.

11:40
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Webber támadja Buttont

A hosszú egyenes végén kívülről próbálkozott, de a rázókőre szorult.

11:42
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Hamilton marad le Massától

A hatodik helyen van, és már 1,7 másodperc a hátránya a Ferrarihoz képest. Ebben a körben lassabb volt Rosbergnél is, aki elkezdte lerázni Schumachert.

11:43
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Alguersuarit ellőzésre buzdítják

Éppen Sennát üldözi, és a sarkában ott van Buemi és Maldonado. Közben Kovalainen, Ricciardo és Karthikeyan az előkelő 14-16. helyen autóznak, megelőzve Pérezt és Petrovot, akik már jártak a bokszban, hogy lecseréljék a kemény gumikat.

11:45
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Button közelebb Vettelhez

Mármint tempóban: ebben a körben alig egy tizeddel volt nála lassabb, a hátránya 4,8 másodperc. Mögötte Webber, Alonso, Massa, Hamilton, Rosberg és Schumacher halad.

11:47
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Alugersuari megelőzi Sennát

Elveszi tőle az utolsó pontszerző helyet, a Renault-t most Buemi kezdi támadni.

11:48
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Buemi is megelőzi Sennát

Maldonado lesz a következő, aki támadj a Renault-t.

11:49
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Button a leggyorsabb

Az elmúlt néhány körben már Vettelnek nem volt nagy előnye, és most Button jobb kört autózott nála. A különbség már három kör óta 4,8 másodperc körül van közöttük. A McLarennél azt remélték, hogy a Red Bullon hamarabb el fognak kopni a gumik - lehet, hogy most épp ennek vagyunk tanúi.

11:52
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Kobajasi azt állítja, meglökték

A BBC-n azt mondta, hogy valaki hátulról kiforgatta az első kanyarban, és ettől sérült meg az autója végzetesen.

11:53
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Közeledik az első bokszkiállás

A Ferrarinál legalábbis ezt írják. Közben Alguersuari utolérte, és lassan támadja a 9. helyezett Sutilt. Button zsinórban negyedszerre futotta meg a leggyorsabb kört, már csak kereken 4 másodperc a hátránya Vettelhez képest.

11:54
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Maldonado kiesik

A visszajátszásból látszik, hogy a Williams hajtása romlott el. Közben Alguersuari megelőzte Sutilt.

11:55
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Most Vettelé a leggyorsabb kör

4,3 másodpercre növelte az előnyét, viszont Button már 3 másodpercre lerázta Webbert.

11:56
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Glock Kobajasinak ment neki

Azt mondja a BBC-n, hogy Kobajasi éppen az orra elé pördült be a rajt után, nem tudta elkerülni, és hiába cserélték ki az autóján az első szárnyat, annyira megsérült a Virgin jobb eleje, hogy fel kellett adnia a versenyt.

11:58
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Sutil a bokszban

Di Resta és Pérez megelőzték Petrovot, a Sauber pedig már a Force Indiát támadja.

11:58
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Webber, Alonso, Hamilton, Alguersuari a bokszban

Alonso épp Schumacher elé jött ki, aki azonban a kopott, de már meleg gumikon megelőzte. Ez azért jön rosszul Alonsónak, mert Webber, aki közvetlenül előttük van, elkezdhet meglógni.

12:00
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Massa és Rosberg is kijött

Viszont Vettel és Button egyelőre nem jöttek ki, de már 5 másodpercre nőtt köztük a különbség. Massa közvetlenül Alonso mellé érkezett meg, aki továbbra sem tudta megelőzni Schumachert.

12:01
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Alonso végre megelőzi Schumachert

Button is kijön a bokszba, Vettel továbbra is a pályán marad. Schumacher is kijött.

12:02
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Vettel kereket cserél

Nem volt értelme tovább várnia, bár még a használt gumikon is tizedre olyan időt ment, mint Webber az újakon. Igaz, már láttuk tegnap is, hogy beletelik néhány körbe, amíg ezeket a gumikat sikerül normálisan bemelegíteni a pályán. Közben Massa futotta meg a leggyorsabb kört az új Pirelliken. A várakozásoknak megfelelően egyelőre mindenki a lágy keveréknél maradt.

12:04
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Visszaállt a sorrend

Nem változott semmi, a sorrend továbbra is: Vettel, Button, Webber, Alonso, Massa, Hamilton, Rosberg, Schumacher. Button 1,9 másodpercet nyert Vettelhez képest a korábbi kiállásával, míg Schumacher vesztett több mint kettőt Rosberghez képest azzal, hogy később ment ki.

12:06
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Kovalainen a 11. helyről állt ki

Most cseréltek kereket az autóján, a Lotus főnöke, Tony Fernandes lelkendezik, hogy "hihetetlenül vezet a finn". Trulli viszont már kétkörös hátrányban van az első körben történt megpördülése után.

12:08
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

23. kör Hamilton támadja Massát

Úgy tűnik, ezzel a szett gumival elégedettebb. Az előbb még 1,9 másodperc volt a hátránya a Ferrarival szemben, most azonban ott van a nyakában. A visszajátszásból látszik, hogy Massa az egyik kanyarban túl szélesen fordult, Hamilton ezért érhette utol.

12:08
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

Senna is a bokszban

A brazil autójában nem működik a KERS.

12:10
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Massa Hamiltonnal ütközik

Micsoda meglepetés... Hamilton előzni próbálta Massát úgy, hogy kihasználta a megmardt körülbelül egyharmadnyi KERS-ét. Bebújt a belső ívre, de Massa is elfordult a sajátján, és egyszerűen összeakadtak. Hamilton orrkúpcserére kényszerült, míg Massa a pályán maradt, de nem tudjuk, hogy megsérült-e az autója. Hamilton a 9. helyen folytatja.

12:12
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Buemi autója füstölni kezd

Kiesik, pedig pontot szerezhetett volna.

12:15
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Button tartja a távolságot

Körök óta 3,4 másodperc körül van a lemaradása Vettelhez képest. Massa arra panaszkodik, hogy a váltójával, mintha nem stimmelne valami.

12:15
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör A sportfelügyelők vizsgálják a Massa-Hamilton incidenst

Massa körülbelül 13 másodpercet vesztett az incidenssel, de a tempója rendben van, egy tizeden belüli kört ment Alonsóhoz képest. Hamilton a rádión azt mondta, hogy a brazil egyszerűen ráhúzta a kormányt. A sportfelügyelők már vizsgálják az esetet.

12:16
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Alonsóé a leggyorsabb kör

1:29.568 alatt teljesíti. Hamilton utolérte a 8. helyezett Alguersuarit, mert egész hétvégén a Toro Rossók érték el a legnagyobb végsebességet.

12:17
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Massa áthajtásos büntetést kap

Ezúttal őt büntették, amiért ráhúzta a kormányt Hamiltonra. Azonnal le is tölti a büntetését. Az előbb egyébként azt jelentette a rádión, hogy a lefelé váltásokkal, mintha valami nem stimmelne.

12:20
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

31. kör Hamilton előzi Alguersuarit

A következő, akit üldözőbe vesz, a 11 másodperccel előtte haladó Schumacher lesz. Massa ugyanis a büntetése után most kiállt a bokszba új gumikért, és egy szett kemény gumit kapott - valószínűleg azért, hogy kihúzza a verseny végéig. A Ferrari orrkúpján is szereltek valamit.

12:23
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Vettel öt másodpercre növeli az előnyét

Az utóbbi körökben megint gyorsabb volt Buttonnál, míg Petrov bemutatott egy hajmeresztő csúszkálást, miután kisodródott a porra.

12:25
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

34. kör Massa bal első futóműve eltörik

A visszajátszásból látszik, hogy megint túl durván ráment egy betonhurkára - mint tegnap -, csak most egy baloldalira, és az ugyanúgy eltörte a futóművét. Az indiai nézők mindenesetre azonnal odasereglettek a kerítéshez, hogy minél közelebbről vehessék szemügyre a füvön álló Ferrarit.

12:26
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Schumacher gyors köröket fut

Felváltva ő és Rosberg a gyorsabb, de az etap eleje óta több mint 3 másodpercet hozott csapattársán. Legutóbbi köre jobb volt Webberénél, és azonos volt Buttonéval.

12:28
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Alonso közel Webberhez

1,4 másodpercre dolgozta le a hátrányát körülbelül háromról. Webber legutóbb nagyon lassú volt, miközben Vettel és Button már 1:28-as köröket mennek.

12:30
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Webber a bokszban

Az utóbbi körökben nagyon lelassult, úgyhogy muszáj volt kihívniuk, nehogy Alonso elévágjon. A kemény gumikat kapta meg, pedig még 23 kör hátravan. Érdekes lesz látni, hogy ez a stratégia beválik-e, mivel ez a keverék elvileg körönkétn 1,5-2 másodperccel lassabb a másiknál, tehát körülbelül 12 kör alatt eleszít vele egy bokszkiállásnyi időt.

12:31
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Vettelék nem lassabbak Alonsóéknál

A használt lágy gumikon durván ugyanolyan időt mennek, mint Alonso és Webber az újabb keményeken, és a végén számukra fog előnyt jelenteni, hogy sokkal később váltanak majd a kemény gumikra, amikor alacsonyabb lesz az üzemanyagszint.

12:32
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Vettel 6 másodperccel vezett Button előtt

Mögöttük Alonso, Webber, Rosberg, Schumacher, Hamilton és Alguersuari autózik. A 9. helyezett Sennát már lekörözték.

12:33
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

39. kör Alonso megelőzi Webbert

A spanyol bejött a bokszba, ő is a kemény keveréket kapta, és visszajött Webber elé, azonban még hidegek a gumijai...

12:34
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Buttoné a leggyorsabb kör

Vettel lelassult, és csak az utolsó körben 1,4 másodpercet vesztett a McLarenhez képest, lehet hogy kijön a bokszba.

12:36
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Hamilton nem közeledik Schumacherhez

Az előző körökben még nőtt is köztük a különbség, és most újra 11 másodperc. Schumacher közben makacsul, tizedről-tizedre közeledik Rosberghez: most 2,5 másodperc a hátránya.

12:37
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Kovalainen a 13. helyről áll ki

20 másodperccel di Resta előtt haladt, aki azonban már háromszor járt a bokszban, míg neki ez még csak a második kiállása. Barrichello közben Karthikeyant előzi.

12:39
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Schumacher a leggyorsabb az első szektorban

Érdekes módon egész hétvégén ott volt lassabb Rosbergnél, most viszont nem először futja meg az abszolút legjobb részidőt az első szektorban. Olyan köröket megy, mint Vettelék és Alonso. Már 1,8 másodpercre csökkentette a különbséget Rosberghez képest.

12:43
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Rosberg és Hamilton a bokszban

Ők most váltottak. Button egy körrel később követi a példájukat. Vettel szokás szerint még kint marad, de a következő körben valószínűleg ő is bejön, hiszen nincs értelme várnia.

12:44
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Vettel a bokszban

Simán visszatér az élre. Schumacher viszont egyelőre nagyon okosan kint maradt, ugyanis a használt lágy gumikon sokkal gyorsabb, mint Rosberg az új keményeken - olyannyira, hogy jelenleg körök óta ő a leggyorsabb az egész pályán.

12:46
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

48. kör Button megint közeledett Vettelhez

Az egy körrel korábbi kerékcserével megint 2,8 másodpercre csökkentette a lemaradását, amely előzőleg 4,9 volt. Webber kicsit lesodródott, továbbra is Alonsót üldözi.

12:49
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Hamilton marad le Rosbergtől

Már 15,9 másodperc a lemaradása s Mercedeshez képest.

12:50
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Schumacher a bokszban

Simán Rosberg elé jött vissza, úgyhogy megverte őt a későbbi kiállással. De most valahogy ki kell bekkelnie, amíg hidegek a gumijai. Fordult a kocka...

12:51
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

52. kör A Mercedesek szabadon versenyezhetnek

Schumachernek szólnak, hogy szabad a pálya kettőjük között, de figyelmeztetik, hogy játsszanak tisztán.

12:53
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Vettelé a leggyorsabb kör

Ő az első, aki lemegy 1:28 alá, konkrétan 1:27.922 alatt teljesíti a körét. Közben Schumacher ráérzett a kemény gumikra, és szép nyugodtan húz el Rosbergtől, a középső szektorban rendszeresen három tizedet verve rá.

12:56
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

55. kör Webber 2 másodpercre van Alonsótól

Nem tudott hozzá közelebb kerülni az elmúlt körökben, úgyhogy az első három helyen egy Red Bull, egy McLaren és egy Ferrari halad.

12:57
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

55. kör Kovalainen Barrichello előtt van

Mindketten kétszer jártak a bokszban, de a Williams 21,4 másodperccel van lemaradva a Lotustól.

12:58
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

57. kör Hamilton továbbra is lassabb a Mercedeseknél

16,3 másodpercre van már Rosbergtől, aki az utóbbi körökben egy hajszállal közelebb került Schumacherhez. Közben Mark Gascoyne a Twitteren "szánalmasnak" nevezi, hogy mindkét Hispania feltartotta Kovalainent a kék zászlók ellenére.

13:00
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

57. kör Senna a bokszban

A verseny utolsó három körére teszi csak föl a kemény gumikat. Ezzel gyakorlatilag elvesztette az esélyt a pontszerzésre, mert ennyi idő alatt nem fog tudni visszakapaszkodni az első tízbe. A 12. helyre érkezik vissza.

13:01
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

58. kör Webber a leggyorsabb

1:27.559-es kört futott. Ezzel másfél másodpercre közelítette meg Alonsót - úgy tűnik, nem hagyja annyiba, és a hajrában még megpróbál egy utolsó támadást indítani a Ferrari ellen. Hátrébb Petrov támadja a 10. helyezett Pérezt: ez a küzdelem az utolsó pontért folyik.

13:02
október 30, 2011
Vágólapra másolva!

60. kör Vettel megnyeri az Indiai Nagydíjat

És búcsúzóul az utolsó körében is megfutja még a leggyorsabb kört. Webbernek nem sikerült levadásznia Alonsót a végén. Vettel a mútkor elismerte, "idióta" volt, hogy a leggyorsabb körre játszott menő szórakozásból, de most újra megtette...

A konstruktőri hatodik helyért küzdő mindhárom csapat, a Force India, a Sauber és a Toro Rosso mind szerzett pontot, a Renault viszont nem. Karthikeyan legyőzte Riccardót.