Vettel tizedszer nyert, a Red Bull is bajnok

Események

Sebastian Vettel, Koreai Nagydíj, világbajbnok
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szinte végig vezetve húzta be idei tizedik győzelmét Koreában, ahol Lewis Hamilton és Mark Webber az utolsó körökig csatázott a második helyért. A Red Bull az egyéni után a konstruktőri bajnokságot is megnyerte.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül72 bejegyzés
09:38
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Bár tegnap még úgy tűnt, hogy a pole pozíciót megszerző McLarennek lehet keresnivalója Koreában, Sebastian Vettel végül magabiztosan aratta idei tizedik futamgyőzelmét Lewis Hamilton és Mark Webber előtt. A Red Bull ezzel a konstruktőri címet is bebiztosította magának.

A rajt után még Hamilton fordult elsőként, Vettel azonban nem sokkal később megelőzte, mögöttük pedig szoros csata alakult ki a hátsó egyenesben. Végül Webberé lett a harmadik hely, Jenson Button pedig visszaesett Felipe Massa és Fernando Alonso mögé - a McLaren szerint az ekkor még csöpögő eső fogott ki a versenyzőn. Vettel szokás szerint kezdett elszakadni, Webber mögött pedig egy kisebb vonat alakult ki. A kerékcserék első körét Button és a mögötte haladó Nico Rosberg kezdték meg, akik az elévágásos taktikát alkalmazva megelőzték a Ferrarikat.

Röviddel később, a 16. körben Vitalij Petrov látványosan lebombázta Michael Schumacher Mercedesét, aminek következtében pályára küldték a Safety Cart. Ez jól jött Alonsónak, aki késői kerékcseréje miatt csak a páros mögé tért vissza, és Jaime Alguersuarinak is, aki csak ekkor ejtette meg első bokszkiállását.

Az újraindítás után Hamilton megpróbált nyomást gyakorolni Vettelre, de a friss világbajnok nem ingott meg. "Nem igazán jött jól a Safety Car, mivel Lewis újra felzárkózott rám, és szenvedtem a gumikkal, de az autóbalansz visszajött, így újra el tudtam húzni" - magyarázta a leintés után. Hamilton nem sokáig támadhatta Vettelt, ugyanis hamarosan már a keményebb keveréken is gyors Webber ellen kellett védekeznie. A páros végül egyszerre jött ki a bokszba, a pályára kiérve pedig újra egymásnak estek, néhány helycsere után azonban visszaállt a korábbi sorrend.

Forrás: AFP/Jung Yeon-je

Vettel ismét megállíthatatlan volt

Közben Vettel, Button és Massa is bejött a bokszba új gumikért, Alonso viszont kint maradt a pályán. Massa forgalomba került, így a spanyol három körrel későbbi kiállásának köszönhetően megelőzte csapattársát, majd rálépett a gázra, és irgalmatlan tempót diktálva sorra futotta a leggyorsabb köröket. Végül utol is érte Buttont, de már nem tudott előzni.

Webber még egy utolsó támadást indított Hamilton ellen, de hiába előzte meg az 1-es kanyarban, a kigyorsításoknál látványosan jobban tapadó McLaren visszavette tőle a második helyet. A remek versenyt futó Alguersuari az utolsó körben megelőzte Rosberget, akinek feltehetően spórolnia kellett a benzinnel, a levezető kört már nem is tudta befejezni. Mögöttük Sébastien Buemi és Paul di Resta ért célba.

Schumacher és Petrov mellett Pastor Maldonado sem fejezte be a versenyt, őt a 30. körben tolták be a bokszba, és nem sokkal korábban áthajtásos büntetést kapott, mivel túl későn hajtott be a bokszutcába. A mezőny hátuljában ismét remek versenyt futott Heikki Kovalainen, aki a két Sauber előtt, a 14. helyen ért célba. Az újonc Daniel Ricciardo pedig csapattársa mellett az egész hétvégén szenvedő Jérome D'Ambrosiót is megelőzte.

A vártnál alacsonyabb gumikopásnak és a Safety Car fázisnak köszönhetően a Pirelli által jósolt kerékcseredömping elmaradt, a versenyzők nagy része csak kétszer járt a bokszban, a háromból két etapot a keményebb keveréken teljesítve.

A versenyről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_16_8.html
09:39
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Koreai Nagydíjról készülő élő tudósításunkban! A verseny helyi idő szerint 15 órakor, vagyis nálunk reggel 8-kor kezdődik, a pilóták elindultak a rajtrácsra.

09:42
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Megszakadt a Red Bull sorozata

A Red Bull az idén először kapott ki az időmérőn tegnap, amikor az egész hétvégén jó formában versenyző Lewis Hamilton megkaparintotta a pole pozíciót. Mögüle Vettel, Button, Webber, Massa és Alonso indulhat, a várakozások szerint a rajtrács piszkos oldala alaposan megnehezítheti az onnan induló versenyzők dolgát.

09:44
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkezhet az eső

Bár az előzetes előrejelzések száraz versenyt jósoltak, a Meteo France számításai szerint a következő 15 percben megérkezhet néhány csepp eső - egyelőre borult az ég, azonban nem esik.

09:47
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Button száraz versenyt szeretne

Mivel úgy érzi, gyors autója van, a változó körülmények között általában jól teljesítő versenyző nem szeretne esőt.

09:51
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Itt még nem rajtoltak a versenyzők

Tavaly a heves eső miatt a Safety Car mögött indították el a mezőnyt, így még soha nem volt állórajt ezen a pályán.

09:52
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Vigyázni kell a kanyarlevágással

Sebastian Vettel tegnapi manővere után Charlie Whiting versenyigazgató figyelmeztette a csapatokat, hogy aki levágja a 4-es és 6-os kanyar közötti részt, azt jelentik a sportfelügyelőknek, és valószínűleg büntetésre számíthat. Továbbá azt is elmondta, hogy aki az 1-es kanyarban lesodródik, és levágni kényszerül azt, a következő egyenesben nem használhatja a DRS-t.

09:54
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

A hátsó egyenes kiváló lehet előzésre

Az első kanyarhoz vezető út viszonylag rövid, így az igazi helyezkedésre a rajt után a hátsó egyenesben kerülhet sor: itt ráadásul szembeszél fúj, ami nagyon megnöveli a szélárnyék jelentőségét, és könnyebbé teheti az előzést.

09:55
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Sok kerékcserére számíthatunk

A Pirelli szerint legalább 3 kerékcserére lesz szükségük a csapatoknak a versenytáv teljesítéséhez. A hétvége előtt sokan aggódtak a gumik túlzott kopása miatt, azonban a csapatok tegnapi tapasztalata alapján a szuperlágy és a lágy keverékek a vártnál jobban bírják a terhelést. Jérome D'Ambrosiót arra figyelmeztetik, hogy 3-kor - vagyis a rajt idején - néhány csepp eső eshet a pályán.

09:59
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Szigorodtak a védekezés szabályai

Az elmúlt hónapok vitás esetei után pontosították a védekezésre vonatkozó egy irányváltást megengedő szabályt: ezentúl aki egy irányváltás után visszatér az ideális ívre, annak elég helyet kell hagynia maga mellett a pálya külső részén ellenfele számára.

10:01
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Sutil a keményebb keveréken

Az első 10 versenyzőből csak a Force India versenyzője választotta a keményebb - vagyis a lágy - keveréket, a többiek mind a szuperlágy gumikon rajtolnak. A mezőny hátsó felében viszont csak Buémi, Barrichello, Kovalainen és Trulli választották a lágyabb keveréket.

10:03
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Schumacher megint nagyot rajtolhat

A hétszeres világbajnok mérlege lenyűgöző: az elmúlt hét versenyen összesen 24 helyet javított a rajtnál, és nem veszített egyet sem.

10:04
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

Vettel lenyomja Hamiltont

Vettel megtartotta a második helyet, mögötte Button és Webber fordul el. Massa a 3-as kanyarban egyszerre nyomja le mindkettőjüket. Webber visszatámadja Massát - és megvan! Közben Alonso is elmegy a McLaren mellett. Schumacher ezalatt feljött a 10. helyre, két helyet javítva.

10:05
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Liuzzi valamiért a bokszban

A Hispania versenyzője a rajt után rögtön bejött a bokszba, majd folytatta a versenyt. Az első tízből egyedül kemény gumikon rajtoló Sutil helyeket veszített a rajtnál.

10:06
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Csöpög az eső

A képernyőn megjelent néhány esőcsepp, ahogy azt korábban megjósolták.

10:07
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Hamilton a leggyorsabb

1:45.218-as kört megy, de ezzel csak 23 ezredet ver Vettelre, aki 1,2 másodperccel vezet előtte. A DRS-t engedélyezték. A mezőny már meglepően szétszakadt, az élmezőnyből csak Schumacher, Massa és Alonso van DRS-távolságban az előtte autózóhoz képest.

10:10
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Schumacher a DRS-sel lenyomja Di Restát

Hamarosan Hamilton is DRS-távolságba kerül Vettelhez képest, akire körülbelül 1 tizedet ver körönként. Érdekes módon Rosberg is viszonylag közel tudott maradni Buttonhoz, aki már 2 másodpercre lemaradt Alonsótól. Ebben a körben Hamilton végül 3 tizeddel lemaradt Vetteltől.

10:13
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Di Resta alulkormányzottságra panaszkodik

Rádión szólnak neki, hogy át kell vészelnie a szemcsésedési fázist, és utána vissza fog térni a helyes balansz.

10:14
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Buttonon az eső fogott ki a rajtnál

Bár csak szemerkélt, a pálya kicsit nedves volt, és a McLaren szerint Button ezért fékezte el magát a 4-5-6-os kanyarkombinációnál, ahol kis híján visszaelőzte Massát az első körben.

10:15
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Alguersuari megelőzi di Restát

A skót ezzel elvesztette az utolsó pontszerző 10. helyet. A másik Toro Rosso, Buemié, aki a rajtnál belekeveredett a kalamajkába, egyelőre a 14. helyig jött fel.

10:16
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Hamilton marad le Vetteltől

Az utóbbi körökben lassabb nála, és most már kereken 2 másodperc a hátránya hozzá képest. Webber további 3,2 másodperccel van mögöttük, és láthatólag feltartja Massát és Alonsót. Az eső továbbra is csepereg, a pálya felett fenyegető felhők gyülekeznek, de ez egyelőre nem befolyásolja veszélyesen a tapadást.

10:17
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Schumacher marad le Petrovtól

Az első két szektorban tartja vele a lépést, de az utolsóban egy kicsit lassabb, így a hátránya körönként 1-2 tizeddel nő. Rosberg jelenleg 3-4 tizeddel gyorsabb nála.

10:18
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Hamilton alulkormányzottágra és vibrációra panaszkodik

A hátránya már 2,3 másodperc Vettelhez képest, aki épp most futotta meg a leggyorsabb kört 1:47.727-tel. Egyébként hamarosan közeledik az első bokszkiállás...

10:20
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Button felzárkózik Alonsóhoz

DRS-távolságba került a Ferrarihoz képest, de előznie nehéz lesz, mert Alonso is 1 másodpercen van Massához képest, aki viszont 1 másodpercen belül van Webberhez képest. Értelemszerűen mindhárman használhatják a DRS-t, ami nem csak támadáshoz, védekezéshez is jól jön.

10:21
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Megkezdődnek a kerékcserék

Kobajasi és Barrichello kiállnak a bokszba, de Vettel tempóján továbbra sem látszik, hogy a gumik nagyon el lennének kopva - a legutóbb megint leggyorsabb kört futott 1:44.468-cal. Button kis híján megelőzte Alonsót a DRS-zóna végén, de épphogy nem sikerült neki.

10:23
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

11. kör Vettel tovább növeli az előnyét

Ismét leggyorsabb kört futott, ezzel fél másodpercet vert Hamiltonra, akinek a hátránya így már 3,4 másodperc. Pérez közben megelőzte a 15. helyezett Sennát.

10:24
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Webber elhúzott

Nagyon jól jött neki, hogy Massára hátulról nyomást gyakorol Alonso és Button, így meg tudott lógni tőlük, már 2,2 másodperc az előnye. Massa így nem  használhatja a DRS-t, ami eleve lassítja.

10:25
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Massa a hátsó gumik kopására panaszkodik

Megnyugtatják, hogy a bokszkiállásnál állítani fognak az első szárnyán, de mostanra annyira lelassult, hogy Rosberg is utolérte Buttont.

10:26
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Button és Rosberg a bokszban

Buttonnak szólnak, hogy "Állj ki az előzéshez", a McLaren nyilván megpróbálkozik az elévágással, miközben Vettel ismét leggyorsabb kört futott. Rosberg kerékcseréjével előbb végeztek, egymást mellett hajtott ki a bokszból Buttonnal, de az első kanyarban túl szélesen fordult, aztán viszont a DRS-sel visszaelőzte Buttont a 3-as kanyarban. Igaz az ő autóján a keményebb gumik vannak, míg Button a lágyakat kapta.

10:28
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Webber és Massa a bokszban

Webber is a keményebb gumikat kapja, akárcsak az előbb Rosberg.

10:29
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Button visszaelőzi Rosberget

Hamilton is kiáll a bokszba, 4,7 másodperc volt a hátránya Vettelhez képest. Alonso is kijön kereket cserélni. Hamilton Buttonhoz hasonlóan a lágyabb gumikat kapta meg.

10:31
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Alonso Schumacher mögé jön vissza

Majdnem összeütköznek. Közben Vettel is kiállt a bokszba.

10:32
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Schumacher Petrovval ütközik - Safety Car

Petrov hátulról egyszerűen lebombázza a Mercedest - aminek letörik a hátsó szárnya -, és kilöki a bukótérbe. Alonso épphogy csak ki tudja kerülni az autóját, szélesen fordulva. Beküldik a Safety Cart. Előzőleg Button 1:43.636-tal megfutotta a leggyorsabb kört

10:34
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Petrov autóját javítják

Bár nem sok remény van rá, hogy meg tudják csinálni, mert úgy tűnik, eltört a kormányösszekötő. Egyelőre betolják a garázsba. Pérez és Alguersuari kihasználják a lehetőséget, hogy kereket cseréljenek. A Renault első szárnya még mindig a pálya szélén hever, és körülötte tele van törmelékkel az aszfalt.

10:36
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Vettel vezet

A Safety Car mögött a sorrend: Vettel, Hamilton, Webber, Button, Rosberg, Massa, Alonso, Alguersuari. A bokszkiállásoknál Button és Rosberg is megelőzte a két Ferrarit, és Alonsónak még mázlija is volt Petrov és Schumacher ütközésével, mert eredetileg mögéjük tért vissza a bokszból.

10:38
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör A Ferrarik előnyben lehetnek

Az újraindításnál, mert ők a szuperlágy gumin vannak, míg Rosberg előttük lágyon. De ne felejtsük el, hogy a DRS-t az első körökben nem lehet használni az újraindítás után. A Safety Car beküldésével Alguersuari járt a legjobban, aki feljött a 8. helyre. A többség éppen a Safety Car fázis előtt cserélt kereket.

10:39
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Schumacher mosolyog

Nem tűnik túl rosszkedvűnek, ahogy a átsétál egy folyosón. A visszajátszásból látszik, hogy Pwetrov épp megelőzte Alonsót az ütközés előtt, és a DRS miatt nagy volt a sebessége, de Alonso is olyan későn fékezett, hogy semmiképp sem tudta volna bevenni a kanyart.

10:41
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Újraindítják a versenyt

A kör végén bejön a Safety Car, Button a szuperlágy gumikon támadja a keményebb keveréket használó Webbert, majdnem sikerül is megelőznie, de végül mögötte marad. Vettel azonnal megfutja a leggyorsabb kört: 1:42.532. Közben Maldonadót vizsgálják a sportfelügyelők, valószínűleg azért, mert az utolsó bója után hajtott be a bokszba - ugyanezért Schumacher pénteken pénzbüntetést kapott, de a versenyen szigorúbban szokták büntetni az ilyesmit, és tényleg, áthajtásos büntetést kap ért.

10:45
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

23. kör Alonso támadja Massát

DRS-távolságban van csapattársához képet, csakhogy az is felnyithatja a hátsó szárnyat Rosberg mögött. Közben bejelentették, hogy a Petrov és Schumacher közötti ütközést a verseny után fogják kivizsgálni, ahogy az ilyenkor szokás. Valószínű, hogy fog kapni valamilyen büntetést elkerülhető baleset okozása címén.

10:47
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Button lemarad

Az előtt levő autók mind 1:42-es kört mennek, de ő kereken 1 másodperccel lassabb, így már 3 másodperc a hátránya Webberhez képest is. Senna a 14. helyen elmegy Kobajasi mellett, a japán azonban visszaelőzi, majd Senna újra visszaelőzi. Kobajasi autóján lifeg a bal első szárnyvéglap - ki is megy a bokszba elsőszárny-cserére.

10:49
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Hamilton tartja a lépést Vettellel

Stabilizálódott köztük az 1,3 másodperces különbség, és Webber ugyanennyire van lemaradva tőle.

10:51
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Webber jó helyzetben van

Ugyanis a keményebb keverékű gumikat használja, míg Vettel és Hamilton a lágyabbakat, és így is alig marad le tőlük. A szintén szuperlágyakat használó Buttontól pedig elhúz - ez jól jöhet neki a verseny későbbi szakaszában, amikor ő teszi fel a lágyabb keveréket. A két Ferrari hiába támadja az 5. helyezett Rosberget.

10:53
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Hamilton támadja Vettelt

Hamilton már DRS-sel támadta Vettelt, de nem sikerült megelőznie. Eközben a két Ferrari egyszerre előzte meg a DRS-zóna végén magát elfékező Rosberget. A Mercedes rögtön ez után ki is jön a bokszba.

10:54
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Webber támadja Hamiltont

Hamilton Vettel támadása közben lelassult, és Webber utolérte, DRS távolságba kerülve hozzá képest. Még az sem kizárt, hogy ebből az ausztrál fog kijönni a legjobban, minden a bokszkiállások időzítésén fog múlni. Könnyen lehet, hogy a Safety Car fázis következtében a három helyett elég lesz két kiállás is.

10:56
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Alonso lemarad Massától

Az elmúlt két körben, miután megelőzték Rosberget, Massa 1,7 másodpercre elhúzott csapattársától, a legutóbbi körben is több mint 3 tizeddel gyorsabb volt nála, pedig mindketten egyéni legjobb körüket teljesítették.

10:58
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Schumacher filozófikus az ütközésével kapcsolatban

A hétszeres világbajnok azt mondja a BBC-nek, hogy nem tudja pontosan, mi történt, de ilyen a versenyzés, ez előfordul, és az idén sok jó csatája volt Petrovval. Az orosz pedig elnézést kér tőle.

11:00
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Vettelé a leggyorsabb kör

1:42.434-as kört fut, 4 tizedet verve Hamiltonra, akinek már több mint 2 másodperc a hátránya. Buemi megelőzte a 9. helyezett Di Restát, Maldonado pedig végleg kiállt a bokszba.

11:01
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Webber támadja Hamiltont

A DRS-zóna végén kis híján megelőzi. Hamilton közben arra kéri a csapatot rádión, hogy ne beszéljenek hozzá a féktávok alatt.

11:03
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Hamilton kimenekül a bokszba Webber elől

De Webber is bemegy! Mindketten a keményebb gumikat rakják fel, a sorrend egyelőre változatlan.

11:06
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

34. kör Webber és Hamilton egymásnak esik

Webber és Hamilton kerék-kerék elleni csatája közben Vettel és Button is kiáll a bokszban. Massa is kiállt, Alonso viszont kint maradt a pályán.

11:07
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Webber a leggyorsabb

1:41.755-ös kört megy, közben Massa éppen rossz helyre, Buemi mögé jött ki - nem tudja kihasználni az új gumik előnyét, így valószínűleg Alonso meg fogja előzni a bokszkiállása után.

11:09
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

36. Schumacher: "Ez benne van a pakliban"

"Hirtelen 180 fokos szögben álltam ahhoz képest, ahogy kellett volna, de ez a versenyzés, néha megesik az ilyesmi. Azt kell mondanom, az idén szép csatáink voltak Petrovval, össze is akadtunk néha, de ez benne van a pakliban" - nyilatkozta a BBC-nek.

11:10
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Alonso vezet

3,4 másodperc az előnye Vettellel szemben, aki azonban már volt kint a bokszban, és az előbb megfutotta a leggyorsabb kört. Lehetséges, hogy a spanyol tényleg csak két kerékcserére játszik, meg akar spórolni egyet. Közben Buemi is kiállt Massa elől.

11:11
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Alonso megelőzi Massát

Ahogy azt várni lehetett, éppen csapattársa elé tér vissza a pályára.

11:12
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

39. kör Vettel előnye 10 másodperc

Mögötte Hamilton, Webber, Button, Alonso, Massa, Rosberg és Alguersuari halad. Alonso az imént megfutotta a leggyorsabb kört az új gumikon. Alguersuari szép munkát végez a Toro Rossóval, 10 másodperc az előnye a mögötte haladó Di Restával szemben, és egy kicsit még gyorsabb Rosbergnél is.

11:16
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Hamiltonnak szólnak, hogy használja a KERS-t

Mondják neki, hogy a 2-es kanyarból, vagyis a hátsó egyenesben használja el az egészet védekezéshez. Közben Alonso ismét megfutotta a leggyorsabb kört.

11:17
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Alonso a leggyorsabb

A spanyol szárnyal: harmadjára is megfutja a verseny leggyorsabb körét, 1:40.547-es idejével bő fél másodpercet ver az előtte haladó Buttonra, akihez képest már 5 másodpercen belülre szorította a lemaradását.

11:20
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

43. kör Csak a második helyért folyik csata

Mindenhol máshol annyira szétszakadt a mezőnyt, hogy senkinek a pozíciója nincs közvetlenül veszélyben. Alonso lassan közeledik Buttonhoz, de még mindig 4 másodpercre van tőle. Esetleg az utolsó kerékcseréknél keveredhet még meg a pakli.

11:22
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Button már nem áll ki a bokszba

Szólnak neki a rádión, hogy a gumijai jók egész végig. Ennek alapján valószínűleg a többiek sem cserélnek már kereket, hiszen már csak 10 kör van hátra.

11:25
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

46. kör Alguersuari lassan támadhatja Rosberget

Jelenleg 1,1 másodpercre van tőle.

11:26
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Vettelnek szólnak, hogy kímélje a gumijait

Figyelmeztetik, hogy gyors autók vannak mögötte, ezért vigyázzon rájuk. Az előző köre neki is 1:40.6-os volt, alig 1 tizeddel elmaradva Alonso leggyorsabb körétől.

11:28
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Webber megint támadja Hamiltont

Az eddigi legveszélyesebb támadását indította a hátsó egyenes végén, de a McLaren sokkal jobban gyorsít ki a kanyarokból, így a Red Bull soha nem kerül hozzá elég közel. Viszont Button most már szemlátomást nagyon közel került hozzájuk. Ez a csata még nincs lefutva.

11:29
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

49. kör Webber hiába előzi Hamiltont

Az 1-es kanyarban egy lekörözést kihasználva bebújik a McLaren mellé, amely azonban a DRS-zónában azonnal visszaelőzi. Közben Alonso is megérkezett a vonat végére.

11:31
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Buemi szépen feljött

A rajtnál vissazesett, de most már közvetlenül csapattársa mögött, a 9. helyen autózik, igaz, 13 másodpercre lemaradva tőle. Az előbb előzte meg Di Restát. Az első szektorban rendszeresen a Toro Rossók a leggyorsabbak.

11:33
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Webber megfutja a leggyorsabb kört

1:40.513 az ideje, de a kigyorsítások miatt egyszerűen nem tudja megelőzi Hamiltont. Vettel előnye az elmúlt körökben egy hajszállal csökkent, de még így is 12 másodperc körül van.

11:35
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Alonsónak szólnak, hogy húzzon bele

A csapatrádión azt mondják neki, "5-ös keverék, és maximális teljesítmény". DRS-távolságban van Buttonhoz képest, elvileg előzhet. Az utóbbi körökben Buemi és Massa is egy tizedre közelítette meg Webber leggyorsabb körét.

11:36
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Alguersuari sem jut előre

Már tucatnyi kör óta 1,1 másodpercre van Rosbergtől, aki nagyon ügyesen, pont DRS-távolságon kívül tartja a Toro Rossót.

11:38
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Kovalainen ismét jó versenyt fut

Nemcsak, hogy előtte van a 16. helyezett Kobajasinak, hanem még gyorsabb is nála. Igaz, a Sauber eggyel többször járt a bokszban, és lehetséges, hgoy megsérült abban az ütközésben, amelynél letört az első szárnya.

11:39
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

54. kör Alonso "feladta"

A rádión közli a Ferrarival, hogy "feladom".

11:40
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

54. kör Hamiltoné a leggyorsabb kör

1:40.459. De így sem vert egy egész tiezdet Webberre. Az utolsó kör következik... Webbernek szólnak, hogy használja az előzés gombot, ha szüksége van rá.

11:41
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

55. kör Vettel megnyeri a versenyt

Tizedik győzelmét aratja Koreában, és búcsúzóul a legutolsó körben megfutja a leggyorsabb kört is 1:39.605 alatt - nyolc tizedet verve Webber korábbi legjobbjára. És Alguersuari az utolsó körben megelőzte Rosberget!

11:43
október 16, 2011
Vágólapra másolva!

A Red Bull megnyerte a konstruktőri bajnokságot

Az egyéni világbajnokság után a konstruktőri pontversenyt is megnyerte a Red Bull, a csapat mindkét versenyzőnek gratulál a rádión. Közben Alonso és Rosberg is megállt a pálya szélén, és kiszállt - valószínűleg mindkettejük autójából kifogyott az üzemanyag.