Vágólapra másolva!
A szombati nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően szeptember 2-áról is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

Több, a magyar labdarúgást érintő átigazolási hír is érkezett szombaton. Az OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros holland védője, Mats Knoester kölcsönben Dániába igazolt, közben a Fradi szerződtette a korábbi francia ligakupa-győztes védőt, Ismail Aanebát. A tavalyi bronzérmes Debrecen pedig leigazolta az 1,7 millió eurós piaci értékű, 26 éves szerb támadót, Andrija Majdevacsot.

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool még pénteken igazolta le a Bayerntől holland középpályást, Ryan Gravenberchet. A fiatal focista először találkozott a vezetőedzővel, Jürgen Klopp-pal, aki máris megijesztette, váratlanul meglepte őt egy rossz hírrel – egyelőre csak az időjárással kapcsolatban.

Őrületes meccseket játszottak a magyar érintettségű csapatok a topligákban szombaton. A Bundesligában ennek Szalai Attila örült, Sallai Roland kevésbé; a Premier League-ben pedig Kerkez Milos sem lehetett elégedett végül az egy ponttal. Ám mindezeken túl tett a német másodosztályban szereplő Hertha BSC meccse, amely óriási fordulatok végén 10 gólt hozott – Dárdaiék nagy bánatára.

A Forma–1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén a hazai szurkolók nagy örömére a Ferrari az első és a harmadik rajtkockát szerezte meg, így Max Verstappennek meg kellett elégednie a második hellyel.