Lionel Messi újabb trófeákat megnyerve írt történelmet

Argentina v France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022 soccer Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar Lusail City Lusail Stadium Lionel Messi Argentina Paris Saint-Germain World Cup trophy FIFA World Cup Qatar 2022 Final match France
Lionel Messi right winger of Argentina and Paris Saint-Germain kissed the World Cup trophy after the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin fociválogatottal világbajnoki címet nyerő Lionel Messi kapta meg a hétfői, párizsi gálán az idei Laureus-djat, a sportvilág egyik legrangosabb elismerését az előző év legjobb férfi sportolója kategóriában.

A tavalyi díjazott a Forma–1-es világbajnok Max Verstappen volt, idén azonban

2020 után másodszor is Messi kapta a díjat, amellyel első labdarúgóként duplázott.

A legtöbbször a teniszező Roger Federer nyerte el a díjat, szám szerint ötször. Messi ráadásul még egy kategóriában diadalmaskodott, hiszen

a legjobb csapat díját az argentin labdarúgó-válogatott szerezte meg, ezzel az első olyan sportoló lett a Laureus-díj történetében, aki ugyanabban az évben egyéni és csapatnak járó elismerést is átvehetett.

A már említett kettő mellett további kategóriákban is győztest hirdettek a sportújságírók szavazatai alapján. Az év visszatérője a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon összeeső, majd tavaly óta a focipályán ismét klasszis teljesítményt nyújtó Christian Eriksen lett; az év felfedezettjének a Grand Slam-győztes teniszező Carlos Alcarazt választották; az év extrém sportolója pedig a kétszeres olimpiai bajnok szabadstílusú síző, Eileen Gu lett. A legjobb női sportoló az édesanyaként is világbajnok sprinterré váló Shelly-Ann Fraser-Pryce lett.