Túl későn vette fel a védőoltást Csollány Szilveszter, aki egy hónapja küzd az életéért

Csollány Szilveszter
Lenyűgözően versenyzett az olimpián, akkoriban az ország egyik legnépszerűbb sportolója volt
Vágólapra másolva!
Már egy hónapja kórházban van, lélegeztető gépen és harcol az életéért Csollány Szilveszter. Az olimpikon egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott, de már későn, csupán két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba, így gyakorlatilag nem tudott kialakulni a megfelelő védelem a szervezetében - írta a Blikk.

A tornász még november elején kapta el a koronavírust, aztán két hét után annyira rosszul lett, hogy mentővel Sopronból az egyik budapesti kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, s azóta is ott kezelik - írja a lap.

Az állapotáról semmit sem közöl a család, csupán annyit lehet tudni, hogy a gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló

állapota továbbra is válságos, és állítólag egy speciális lélegeztetőgépen van.

Csollány Szilveszter korábban a Facebook-oldalán több oltásellenes posztot is megosztott. Nem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát, ám mivel Ausztriában dolgozott, egy kis kismartoni klubnál volt edző, ahol megkövetelték tőle a védettséget, ezért beoltatta magát.

Csollány Szilvesztert az ország legjobb orvosai kezelik Forrás: AFP/Damien Meyer

Dr. Letoha Tamás kutatóorvos hozta nyilvánosságra, hogy az olimpikon egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott. De sajnos már későn, csupán két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba, így gyakorlatilag

nem tudott kialakulni a megfelelő védelem a szervezetében.

A Korányiban az ország legjobb koronvírus-orvosai kezelik őt, Magyarország legkiválóbb doktorai vigyáznak rá - írta bejegyzésében Letoha Tamás.